Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Samsung werkt aan 3 nm chips voor minen van Bitcoin

Naar verluidt gaat Samsung deze week nog beginnen met de productie van zijn 3 nm GAA-chipsets. Alhoewel het hiermee één van het eerste bedrijf is dat 3 nm-chips gaat produceren, zijn deze in eerste instantie niet bedoeld voor smartphones.

Nog geen massaproductie

De eerste chips die geproduceerd zullen worden gaan naar het Chinese bedrijf genaamd PanSemi. Zij zijn een bedrijf dat gespecialiseerd is in chips voor Bitcoin-mining.

Ook is Samsung van plan om hun productie rustig aan op te schalen, waardoor de eerste 3 nm chip-productierun nog niet klaar zullen zijn voor massaproductie.

PanSemi zal dus het eerste bedrijf worden dat de nieuwe 3 nm-chips van Samsung zal ontvangen. Opvallend is dat ook het bedrijf Quallcomm, dat zelf ook chips maakt, ook op de lijst van Samsung-klanten staat.

Samsung en Quallcomm

Quallcomm heeft afgelopen februari besloten om de 4 nm chips van Samsung niet te gebruiken vanwege de vermeende slechte resultaten ervan. Ook heeft het destijds laten weten dat het geen 3 nm-chips nodig heeft. Dit zorgt er op zijn beurt voor dat het grootste gedeelte van de bestellingen van de 3nm-chips naar TSMC gaan.

Maar hier lijken ze nu gedeeltelijk van gedachten te veranderen. Het bedrijf zou hierdoor bezig zijn met het reserveren van nieuwe 3 nm-chips. De bedrijven hebben naar verluidt als slot ook afgesproken dat Samsung zijn 3nm-productieproces beschikbaar stelt aan Qualcomm wanneer deze het nodig heeft. Verwacht wordt dat de 3nm-chips later ook gebruikt zullen worden in smartphones, alhoewel het dan wellicht om een ander soort 3nm-chip gaat.

Blockchain nieuws

Voyager Digital van plan om 11 augustus de mogelijkheid tot opnames te hervatten Voyager Digital van plan om 11 augustus de mogelijkheid tot opnames te hervatten
Playstudios lanceert Blockchain Gaming Divisie en Web3 Fund Playstudios lanceert Blockchain Gaming Divisie en Web3 Fund
Japan krijgt na 4 jaar weer een Crypto-ATM Japan krijgt na 4 jaar weer een Crypto-ATM
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin maakt zich op voor één van de grootste bullmarkten in de geschiedenis Bitcoin maakt zich op voor één van de grootste bullmarkten in de geschiedenis
Shiba Inu-team maakt gemeenschap nieuwsgierig met nieuwe video Shiba Inu-team maakt gemeenschap nieuwsgierig met nieuwe video
900 miljoen XRP ontgrendeld uit escrow-wallet 900 miljoen XRP ontgrendeld uit escrow-wallet
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten