Bitcoin Mining Pickaxe
Blockchain

Samsung werkt aan 3 nm chips voor minen van Bitcoin

Naar verluidt gaat Samsung deze week nog beginnen met de productie van zijn 3 nm GAA-chipsets. Alhoewel het hiermee één van het eerste bedrijf is dat 3 nm-chips gaat produceren, zijn deze in eerste instantie niet bedoeld voor smartphones.

Nog geen massaproductie

De eerste chips die geproduceerd zullen worden gaan naar het Chinese bedrijf genaamd PanSemi. Zij zijn een bedrijf dat gespecialiseerd is in chips voor Bitcoin-mining.

Ook is Samsung van plan om hun productie rustig aan op te schalen, waardoor de eerste 3 nm chip-productierun nog niet klaar zullen zijn voor massaproductie.

PanSemi zal dus het eerste bedrijf worden dat de nieuwe 3 nm-chips van Samsung zal ontvangen. Opvallend is dat ook het bedrijf Quallcomm, dat zelf ook chips maakt, ook op de lijst van Samsung-klanten staat.

Samsung en Quallcomm

Quallcomm heeft afgelopen februari besloten om de 4 nm chips van Samsung niet te gebruiken vanwege de vermeende slechte resultaten ervan. Ook heeft het destijds laten weten dat het geen 3 nm-chips nodig heeft. Dit zorgt er op zijn beurt voor dat het grootste gedeelte van de bestellingen van de 3nm-chips naar TSMC gaan.

Maar hier lijken ze nu gedeeltelijk van gedachten te veranderen. Het bedrijf zou hierdoor bezig zijn met het reserveren van nieuwe 3 nm-chips. De bedrijven hebben naar verluidt als slot ook afgesproken dat Samsung zijn 3nm-productieproces beschikbaar stelt aan Qualcomm wanneer deze het nodig heeft. Verwacht wordt dat de 3nm-chips later ook gebruikt zullen worden in smartphones, alhoewel het dan wellicht om een ander soort 3nm-chip gaat.

Blockchain nieuws

Er zitten voor miljoenen vast in wallets gekoppeld aan Coinbase en Vitalik Buterin
Verschuiving in crypto toegangspoorten essentieel voor Web3 Adoptie
VS en Nigeria bespreken partnerschap in digitale economie en AI
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?