Exchange

Santander blokkeert betalingen aan Binance voor Britse rekeninghouders

Santander is de nieuwste bank geworden die betalingen van Britse rekeninghouders aan crypto exchange Binance blokkeert.


Ook Santander blokkeert betalingen aan Binance

De bank zegt dat de maatregel voor de bescherming van de klant is. Hieronder is een email te zien die gestuurd is naar een rekeninghouder van Banco Satander. Hierin staat dat betalingen naar Binance stopgezet zullen worden vanaf 8 juli 2021.

excerpt from email

De e-mail citeert verder de recente consumentenwaarschuwing van de Financial Conduct Authority (FCA). Hierin staat dat Binance geen gereguleerde activiteiten in het Verenigd Koninkrijk mag ondernemen. Een woordvoerder van de toezichthouder vertelt dat dit alles gebeurd omdat banken problemen hebben met de anti-witwas procedures van Binance. De FCA vertelt trouwens ook dat Britse consumenten wel gewoon kunnen blijven handelen op de exchange.

Santander had eerder aangekondigd dat het haar beleid ten aanzien van crypto exchanges aan het herzien was. De afgelopen maanden was er een zeer grote toename van klanten die cryptocurrencies wilden kopen.


Download de Newsbit App

De officiële Newsbit App is gelanceerd! Het crypto nieuws nooit meer missen en overal kunnen lezen? Download de app dan nu!


Britse banken ondernemen actie

Een aantal Britse banken hebben de voorbije weken stappen ondernomen om de toegang van hun rekeninghouders tot Binance zelf, of tot crypto exchanges in het algemeen, te beperken. Vorige maand legde NatWest betalingen naar exchannges al aan banden. Daar kwam Barclays eerder deze week bij en nu is Satander dus aan de beurt.

De CEO van Binance, Changpeng Zhao, heeft opgeroepen om duidelijke regelgeving neer te zetten. Gisteren kondigde de exchange de aanwerving aan van Jonathan Farnell, voorheen van eToro, als de nieuwe directeur van compliance. De exchange heeft ook in Nederland problemen. De beurs heeft namelijk Euro-stortingen (iDEAL en SEPA) opgeschort.