Ethereum ether
Altcoin

Santiment: Ethereum en Dogecoin geven bullish signalen

De cryptomarkt kleurt vandaag weer rood, met dalingen van bijna 4% voor Bitcoin en Ethereum, maar volgens Santiment hoeft dat niet lang te duren. Zij zien namelijk bullish korte-termijn signalen voor Ethereum, Dogecoin en enkele andere altcoins.

Bullish over altcoins

Voor zeven altcoins is de Market Value to Realized Value (MVRV) in de negatieve zone terechtgekomen. De MVRV is de verhouding van de marktwaarde van een financiële asset, ten opzichte van de gemiddelde waarde waarvoor alle munten voor het laatst van eigenaar gewisseld zijn.

Als de MVRV onder het nulpunt komt, dan betekent dat meestal dat een munt “oververkocht” of “ondergewaardeerd” is.

“Hoe lager de 30-daagse MVRV van een munt, hoe minder risico er ligt in het openen of vergroten van ee positie op de korte termijn”, aldus de analisten van Santiment over onder andere Ethereum en Dogecoin.

Volgens Santiment biedt Dogecoin het minste risico op dit moment met een MVRV van -19,7%. De memecoin wordt gevolgd door Uniswap (UNI) en Litecoin, die MVRVs van -16,3% en -15% kennen.

Ook bullish over Ethereum

Het leidende smart contract platform van de wereld, Ethereum, kent een MVRV score van -13,2%. Verder ziet Chainlink er volgens de analisten van Santiment aantrekkelijk uit met een score van -11,1%, gevolgd door XRP met een score van -10,1%.

De zevende plek is voor Ethereum-rivaal Cardano, dat een MVRV van -9,9% kent.

De conclusie van Santiment? Vrijwel alle grote altcoins (behalve Toncoin) laten “koop de dip” kansen zien op de kortere termijn. Toncoin is de enige uitzondering met een MVRV score van +4,0% op dit moment.

Ook voor Bitcoin ziet de MVRV er op de korte termijn veelbelovend uit met een score van -9,64%. Wat dat betreft mogen we in ieder geval hopend dat de ellende bijna voorbij is voor Bitcoin.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

Hamster Kombat onthult grootste crypto-airdrop ooit: 60 miljard tokens voor gebruikers
Gigantische crypto winst: Handelaar zet $800 om In $400.000 met memecoin
Deze 3 cryptomunten boeken enorme winsten deze week
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analist voorspelt miljoenenkans met XRP: Van $1.000 naar $1 miljoen?
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Meest betrouwbare Bitcoin-signaal springt op groen