Shib, SHIBA inu
Shiba inu

Santiment is zéér Bullish over Shiba Inu en Dit is Waarom

Dogecoin-rivaal Shiba Inu doet het de laatste tijd wat minder als je naar de koers kijkt, maar volgens on-chain analyseplatform Santiment ligt er nog steeds een mooie toekomst in het verschiet voor de memecoin.

Santiment stelt dat het Shiba Inu netwerk plotseling een golf van nieuwe activiteit ziet en dat is over het algemeen een positieve ontwikkeling voor de koers.

“Shiba Inu laat een gigantische stijging in het dagelijkse aantal nieuwe adressen”, aldus Santiment.

2.500 per dag

Momenteel voegt men op dagelijkse basis ongeveer 2.500 nieuwe adressen toe aan de blockchain van Shiba Inu, zo blijkt uit de data van Santiment. Dit doet het blockchain-platform nu al een aantal weken. “Ondanks de mindere koersprestaties laten onze nieuwe inzichten zien waarom er alsnog hoop is voor één van de favorieten van 2021”, aldus Santiment.

In de bovenstaande grafiek is te zien hoe de groei van het netwerk (bruin) en de koersontwikkeling (groen) niet helemaal overeenkomen voor de memecoin.

Verder weet Santiment te melden dat Shiba Inu tussen de best presterende munten staat als het aankomt op de hoeveelheid transactiekosten die het netwerk ophaalt. Een ander veelbelovende indicator voor Shiba Inu is het feit dat een groot deel van de holders momenteel op een virtueel verlies staat.

Daarbij neemt ook de Shiba Inu supply op de beurzen in gestaag tempo af. Alles bij elkaar is dat volgens Santiment een prima recept voor een bullrun, maar om die te krijgen is er uiteraard ook een nieuwe vraag-golf nodig. Of en wanneer die komt kan alleen de tijd ons leren.

8,6 procent van de supply

Op het moment van schrijven bevindt zich nog maar 8,6 procent van de totale supply van Shiba Inu op de beursplatformen. In juni ging het nog om 9,1 procent, wat maar aangeeft hoe snel de munten op dit moment van de beurzen verdwijnen.

“De recente aandacht kan nieuw leven blazen in een token die voorheen vooral onder de radar bewoog”, aldus Santiment. Vooral de stijging in het dagelijkse aantal nieuwe adressen ziet men daar als een veelbelovende ontwikkeling voor Shiba Inu.

Vooralsnog is dat echter niet terug te zien in de koers. Shiba Inu staat voor de afgelopen 24 uur op een daling van 3,28 procent, wat de koers op 0,000007243 dollar brengt. Dat maakt dat het project een totale market cap van 4,27 miljard dollar draagt op het moment van schrijven.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Shiba Inu kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Shiba Inu nieuws

4 redenen waarom de Shiba Inu koers fors is gestegen
Shibarium hard fork maakt Shiba Inu razendsnel en goedkoop?
Shiba Inu nu ook te koop met PayPal door partnerschap met MoonPay
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC