Welke altcoin stijgt?
Altcoin

Santiment voorspelt: Deze 3 Crypto’s zullen stijgen, terwijl deze 3 munten gaan dalen

De spanning stijgt in de cryptomarkt naarmate beleggers vol verwachting uitkijken naar recente ontwikkelingen omtrent een Bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF). Tegen deze achtergrond heeft Santiment, een analyse-bedrijf, een diepgaande blik geworpen op verschillende altcoins.

Ze hebben deze munten geanalyseerd om te voorspellen welke cryptomunten zullen stijgen en welke waarschijnlijk gaan dalen.

Het onderzoeksteam van Santiment baseerde zijn analyse op de Relative Strength Index (RSI), een essentiële technische indicator die helpt bij het identificeren van overgekochte of ondergewaardeerde activa. Cryptoprojecten met een hoge RSI worden doorgaans gezien als oververhit, wat vaak voorafgaat aan een marktcorrectie. Anderzijds duidt een lage RSI op mogelijke onderwaardering, wat kan suggereren dat deze activa op het punt staan in waarde te stijgen.

Pas op voor deze 3 cryptomunten

Santiment waarschuwt investeerders extra voorzichtig te zijn met drie altcoins: Maker (MKR), Venus (vBNB), en Sei (SEI). Elk van deze munten vertoont een hoge 1-daagse Relative Strength Index (RSI), met waarden boven de 72, wat kan wijzen op een mogelijke oververhitting van de markt. Maker is in het bijzonder een punt van zorg; na een recente sterke stijging lijkt deze munt nu op het punt te staan voor een correctie. Santiment verwacht dat, gezien de hoge RSI-waarden, deze munten mogelijk dichtbij een marktcorrectie zijn.

Deze 3 crypto’s lijken klaar voor een prijsstijging

Santiment heeft, naast de waarschuwingen, ook drie projecten geïdentificeerd die klaar lijken voor een prijsstijging: Arweave (AR), Multiverse (EGLD), en Bonk (BONK). Deze altcoins tonen RSI-waarden die wijzen op onderwaardering, met respectievelijke waarden van 29, 22,6 en 31.

Vooral Bonk, een memecoin gebaseerd op het Solana (SOL) netwerk, valt op in deze lijst. Eind 2023 maakte Bonk een indrukwekkende stijging van 10.000% mee. Echter, na deze sterke stijging heeft het project een aanzienlijke correctie ondergaan, en handelt het nu bijna 55% lager dan zijn hoogste punt (all-time high, of ATH) van een maand geleden.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Arweave of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Altcoins floreren terwijl Bitcoin koers stijgt: Dit zijn de grootste crypto-winnaars van de week
Nog 21 dagen tot de Amerikaanse verkiezingen: analisten voorspellen een altcoin-seizoen
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk