Bitcoin,

Sathosi zou een Nobelprijs moeten winnen voor de Bitcoin

Amerikaanse investeerder Anthony Pompliano vindt dat Satoshi Nakamoto de Nobelprijs voor de vrede moet krijgen voor het uitvinden van de Bitcoin.


En de prijs gaat naar…

Pompliano’s voorstel is lastig in te willigen. Dit omdat niemand weet wie Satoshi Nakamoto is. Deze persoon is een legende geworden en is bijna net zo bekend als de Bitcoin zelf.

Afgezien van dit probleem komt Pompliano’s argument overeen met de overtuiging van veel gepassioneerde voorstanders van cryptocurrencyies.

Namelijk dat de nationale fiat-valuta’s in wezen ‘door geweld gesteund’ worden. Hun opgang is gebaseerd op een geschiedenis van dwang, gecentraliseerde controle door een groep met een enorme machtsmonopolie.

Zo zagen we tijdens de nasleep van de tweede wereldoorlog hoe de Amerikaanse dollar transformeerde in een wereldwijde reserve valuta. Dit was zowel een spiegel voor de superioriteit van het land als een instrument om haar invloed te vergroten.

Cryptocurrencies zorgen voor een tegenhanger van de macht van de regering. De macht komt dichter bij het volk te liggen door de gedecentraliseerde aard.


Fiat valuta’s in onzekere tijden

Nationale fiat valuta’s en het reserve banksysteem verergeren wereldwijd toenemende geopolitieke schokken.

Zo heeft Argentinië haar kapitaalcontroles opnieuw ingevoerd. Hierdoor wordt de vrijheid van burgers en bedrijven om buitenlandse valuta te kopen beperkt. Dit Zuid-Amerikaanse land neemt deze stap omdat de Argentijnse peso (ARS) overweldigende verliezen lijdt ten opzichte van andere grote fiat valuta’s.

Met de uitvinding van cryptocurrencies en het nieuws dat multinationals zoals Facebook nu ook een poging doen om hun hun eigen digitale valutanetwerken te creëren, worden regeringen en centrale banken geconfronteerd met een enorme uitdaging.

Te midden van de spanning van de langdurige handelsoorlog tussen de VS en China, gaf de directeur van het onderzoeksbureau van de People’s Bank of China aan dat het land van plan is om zijn eigen digitale valuta uit te geven. De directeur geeft aan dat China dit doet omdat ze bang zijn dat Amerika te veel macht krijgt.

Hij schrijft hierover het volgende: ”Als de digitale valuta nauw verbonden is met de Amerikaanse dollar, dan zou dit een scenario kunnen creëren waarin soevereine valuta’s naast de Amerikaanse dollarcentrische digitale valuta’s zouden kunnen bestaan. Maar er zou in wezen één baas zijn, namelijk de Amerikaanse dollar en de Verenigde Staten.”


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?