Sam Bankman Fried (SBF)
Exchange

Bankman-Fried: ‘Ik had nooit het idee illegaal bezig te zijn’

Sam Bankman-Fried, de voormalige CEO van FTX, is afgelopen week veroordeeld tot 25 jaar gevangenisstraf in de Verenigde Staten. De man zelf was zich echter van geen kwaad bewust op het moment dat hij met miljarden dollars van andere mensen speelde. “Ik had nooit het idee illegaal bezig te zijn”, aldus Sam Bankman-Fried.

“Het achtervolgt me iedere dag, datgene wat er verloren ging. Ik had nooit de intentie om mensen pijn te doen of geld te stelen”, zo tikt Bankman-Fried verder in zijn mail naar ABC News.

Geen gevoel van verantwoordelijkheid

Uit alle antwoorden van SBF op vragen over de ineenstorting van FTX blijkt dat hij de verantwoordelijkheid van zich af wil schuiven. Dat is natuurlijk iets wat niet kan als je CEO van het bedrijf in kwestie bent.

Bankman-Fried geeft regelmatig toe dat hij “verkeerde beslissingen” maakte, maar niet dat hij zelfzuchtig of egoïstisch handelde. Dat komt overeen met zijn laatste woorden voor de rechter afgelopen week.

Daar vertelde hij doodleuk dat de beurs “het overleefd had” en dat de klanten hun geld zouden terugkrijgen als FTX niet failliet verklaard was en hij door had mogen gaan.

De verklaring aan ABC News kan weleens de laatste zijn voordat Sam Bankman-Fried naar de federale gevangenis verhuisd, voor een verblijf van 25 jaar.

SBF kan zijn straf verlagen tot 12,5 jaar

Die 25 jaar kan echter veranderen in 12,5 jaar als hij erin slaagt om alle “goed gedrag credits” te verzamelen.

Normaal gesproken kunnen gevangenen per jaar 54 dagen aan tijdskrediet verdienen. Sinds 2018 is het voor niet-gewelddadige gevangenen mogelijk om 50 procent van hun tijd terug te verdienen dankzij de First Step Act.

Dat neemt niet weg dat 12,5 jaar enorm lang is. Het is al moeilijk voor ons om een heel jaar voor te stellen. De tijd vliegt vaak, maar dat zal in een gevangenis heel anders zijn en die 12,5 jaar krijgt Bankman-Fried nooit meer terug.

De ouders van Bankman-Fried, Joe Bankman en Barbara Fried, gaven na de uitspraak de volgende verklaring: “Ons hart is gebroken en we zullen blijven vechten voor onze zoon.” Deze zaak kent alleen maar verliezers.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Exchange nieuws

Coinbase geconfronteerd met nieuwe class action-rechtszaak wegens misleiding van beleggers
Ryan Salame van FTX draagt miljoenenwoning over in schikking strafzaak
Uitleveringspapieren voor Binance-directeur afgerond door Nigeriaans Interpol
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC