Japan flag
Ripple

SBI CEO: Elke bank in Japan zal Ripple’s XRP gebruiken in 2025

Japan zal spoedig een belangrijke stap zetten in de crypto wereld. Volgens de CEO van SBI, Yoshitaka Kitao, zullen namelijk alle banken in Japan Ripple’s XRP token gebruiken in 2025.

Deze aankondiging sluit nauw aan bij de voorspelling die Yoshitaka Kitao in 2023 deed. Toen al zei Kitao dat XRP tegen 2025 een dominante rol zou spelen in de Japanse banksector. Hij wees destijds op de groeiende integratie van Ripple’s technologieën, zoals xRapid en RippleNet, door grote bedrijven in het land.

Deze visie wordt nu wellicht werkelijkheid, aangezien de landelijke adoptie van XRP een cruciale rol zal spelen in de toekomstige financiële infrastructuur van Japan.

Juridische overwinning ruimt obstakels voor XRP adoptie uit de weg

De timing van deze aankondiging is geen toeval. De adoptie werd mogelijk gemaakt door Ripple Labs’ recente juridische overwinning in hun geschil met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). In 2023 oordeelde rechter Analisa Torres dat de programmatische verkoop van XRP op beurzen niet onder de effectenwetgeving valt.

Vorige week werd de boete voor de directe verkoop van XRP aan institutionele beleggers aanzienlijk verlaagd, wat een einde maakte aan de vier jaar durende rechtszaak. Deze juridische doorbraak heeft de onzekerheid rond XRP weggenomen en de weg vrijgemaakt voor bredere acceptatie.

Analisten zijn optimistisch

Met al het positieve XRP nieuws voorspellen analisten een veelbelovende toekomst voor de munt. Na een aanzienlijke prijsstijging van bijna 20% voorspelt crypto-analist XRP Shark dat de digitale munt mogelijk een parabolische groei zal doormaken, waarbij de waarde tegen 2025 kan stijgen naar $20-$33.

Als deze prognose uitkomt, zou dat neerkomen op een groei van duizenden procenten ten opzichte van de huidige waarde. De analist verwacht dat deze stijging mogelijk is nu landen en bedrijven, mede door de regelgevende duidelijkheid, massaal XRP kunnen adopteren, zoals we al zien in Japan.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Ripple nieuws

Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Gebruiker maakt dure fout: betaalt 26.000 XRP aan transactiekosten voor overboeking van $0,088
Crypto-analist: XRP vertoont één van de sterkste bullish patronen ooit
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13