Bitcoin

Scaramucci: ‘Bitcoin koers zal naar $170.000 stijgen’

In een recente aflevering van het CNBC-programma ‘Closing Bell‘ was Bitcoin-maximalist en investeerder Anthony Scaramucci te gast. Tijdens het interview sprak hij zijn optimisme uit over de toekomst van Bitcoin, met een voorspelling dat de koers in de huidige cyclus zou kunnen stijgen tot $170.000.

Scaramucci baseerde zijn optimisme op de aanzienlijke toename in zowel mainstream als institutionele adoptie van Bitcoin. Hij wees met name op de cruciale rol van Bitcoin spot exchange-traded funds (ETF’s) die zijn goedgekeurd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Deze financiële producten hebben miljarden dollars aan nieuwe investeringen aangetrokken. Volgens Scaramucci toont de significante instroom van meer dan $10 miljard in het eerste kwartaal aan dat de adoptie van Bitcoin ETF’s veel sneller verloopt dan de vroege adoptie van goud ETF’s.

Scaramucci benadrukte ook het belang van het aankomende Bitcoin halving-evenement. Dit evenement, dat de inkomsten van miners halveert, nadert snel en wordt verwacht rond 22 april plaats te vinden. De halving zal naar verwachting de schaarste van Bitcoin aanzienlijk vergroten, wat bijdraagt aan zijn optimistische koersvoorspelling.

Bitcoin vs Goud

Scaramucci benadrukte eveneens het potentieel van de cryptomunt om als een bescherming tegen inflatie te dienen. Hij speculeert over de mogelijkheid dat de marktkapitalisatie van Bitcoin kan groeien tot de helft van die van goud. Als deze groei zich daadwerkelijk voordoet, zou dit een toename van ongeveer 500% betekenen. Dit zou resulteren in een koersstijging tot meer dan $420.000 per Bitcoin.

Klanten Deutsche Bank verdeeld over BTC 

Een recent onderzoek van de Deutsche Bank onthult interessante verwachtingen van Amerikaanse klanten met betrekking tot Bitcoin. Ondanks de sterke koersprestaties en de toenemende erkenning van Bitcoin als een belangrijke activaklasse, verwacht 30% van de respondenten dat de koers tegen eind 2024 zal dalen tot onder de $20.000. Daarentegen gelooft slechts 10% dat Bitcoin de grens van $75.000 binnen dit jaar zal overschrijden.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Crypto-handelsvolume voor het eerst in 7 maanden gedaald
Supermarkt ‘Emart24’ lanceert Bitcoin-lunchbox
Glassnode-oprichters: Bitcoin koers van $85.200 voor de zomer
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Ripple (XRP) koers plotseling in de lift: Wat speelt er?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC