Deutsche Bank
Bitcoin

30% van de klanten van Deutsche Bank verwacht dat Bitcoin onder de $20k zal dalen

Bitcoin (BTC) is eigenlijk niet meer weg te denken uit de hedendaagse financiële wereld. Dankzij ontwikkelingen zoals de Amerikaanse spot ETF’s heeft Bitcoin zich dit jaar opnieuw stevig op de kaart gezet.

De sterke koersprestaties van BTC onderstrepen zijn status als gevestigde waarde. Het is haast moeilijk voor te stellen dat BTC aan het begin van vorig jaar nog onder de $20.000 noteerde.

Een terugkeer naar dergelijk lage koersniveaus lijkt momenteel vrijwel onmogelijk. Maar klanten van Deutsche Bank denken hier anders over. De bank ondervroeg 3600 van diens klanten in de Verenigde Staten naar de verwachtingen voor de Bitcoin koers voor het restant van het jaar. En de resultaten zijn opvallend.

Wat denken de klanten van Deutsche Bank?

Ten eerste neemt ongeveer de helft van de ondervraagden (52 procent) crypto als financieel assets serieus. Ze noemen crypto “een belangrijke assetklasse en een methode van betaling”. Dit is een stijging van 12 procent ten opzichte van vorig jaar.

Iets minder dan één derde van de ondervraagde vertrouwd crypto echter voor geen meter. 30 procent van de ondervraagden verwacht dat de koers van Bitcoin voor het einde van 2024 nog tot onder de $20.000 zal dalen. Daarnaast gelooft slechts 10 procent dat BTC dit jaar nog het niveau van $75.000 zal doorbreken. 

Al met al matige verwachtingen onder Amerikaanse klanten van Deutsche Bank dus. Vooral de verwachting dat BTC dit jaar nog onder het niveau van $20.000 zal duiken klinkt op dit moment absurd. Zeker met de Bitcoin halving in het verschiet lijkt dat scenario uitgesloten. Maar hoe klein is de kans dat BTC daadwerkelijk zo diep zal dalen?

Wat kunnen we verwachten na de Bitcoin halving?

Na de halving zal de BTC opbrengst zoals bekend gehalveerd worden voor miners. In andere woorden: de kosten per geproduceerde Bitcoin zullen verdubbelen. De kosten per geminede BTC liggen de afgelopen tijd ruim boven de $40.000. Na de halving zal dat dus verdubbelen richting de $80.000.

Als miners winstgevend willen blijven moet de waarde per BTC na de halving dus stijgen tot minimaal $80.000. Dit is een van de redenen dat een daling naar koersen onder de $20.000 vrijwel uitgesloten kan worden.

Dat de Bitcoin koers na de halving linea recta naar de $80.000 zal stijgen is echter ook geen zekerheid. Na vorige halvings zakte de Bitcoin koers in de weken na de halving namelijk iets in.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Positief crypto nieuws: Fed Beleidsversoepeling kan Bitcoin naar $150.000 Stuwen
Trump omarmt crypto en accepteert Bitcoin en Dogecoin voor campagnedonaties
‘Bitcoin vormt gigantische bullish setup’
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?