Blockchain Technology
Blockchain

Schaalbaarheid is geen probleem meer voor blockchain-technologie

Het verbeteren van de naleving van regelgeving en het opwaarderen van gebruikersinterfaces zijn momenteel de belangrijkste stappen in de verdere ontwikkeling en uitbreiding van blockchain-toepassingen. Dit is de mening van Steven Goldfeder van Offchain Labs. Hij geeft aan dat, hoewel schaalbaarheid lange tijd de meest prominente hindernis was voor de grootschalige adoptie van blockchain-technologie, dit nu veel minder een issue is.

Volgens Goldfeder moeten de inspanningen nu vooral gericht zijn op het zorgen voor strikte naleving van de regelgeving en het creëren van gebruiksvriendelijke interfaces om de acceptatie en het gebruik van blockchain te vergemakkelijken en te stimuleren.

Uitdagingen voor Blockchain ecosystemen

Tijdens de Real World Asset Summit in New York City heeft Steven Goldfeder, de CEO van Offchain Labs, uiteengezet wat volgens hem op dit moment de belangrijkste uitdagingen zijn voor blockchain-ecosystemen. Goldfeder stelde dat de focus nu moet liggen op het ontwikkelen van gebruiksvriendelijke tools en het waarborgen van de naleving van regelgeving.

“De schaalbaarheidsproblemen die voorheen centraal stonden, kunnen we inmiddels als opgelost beschouwen. Blockchain-infrastructuren zijn tegenwoordig prima in staat om grote schaalvergrotingen aan te gaan,” lichtte Goldfeder toe.

Hij benadrukte de noodzaak van het verbeteren van gebruikersinterfaces en het verzekeren van regulatoire naleving, door te stellen: “Het echte probleem waar ecosystemen vandaag mee worstelen, heeft te maken met gebruikersinterfaces en naleving van regelgeving.”

Goldfeder is ervan overtuigd dat door deze kwesties aan te pakken, de deur opengezet kan worden voor grotere instellingen, waaronder banken, om deel te nemen aan de blockchain-ruimte. Dit sentiment werd gedeeld door Anthony Moro, de CEO van Provenance Blockchain, die tijdens het evenement ook het woord nam.

Goldfeder benadrukte dat het essentieel is de technologie gebruiksvriendelijker te maken om zo de acceptatie ervan te bevorderen.

Toegankelijkheid voor diverse gebruikers

Charlie You, medeoprichter van RWA.xyz, benadrukte tijdens een discussie over blockchain-technologie het belang van gebruiksvriendelijkheid en legaliteit boven de technische diepgang van blockchain-protocollen. Hij gaf aan dat voor de meeste bestaande instellingen en gebruikers de veilige en wettige toepasbaarheid van deze technologieën voorop staat, meer dan het grondig begrijpen van de technische nuances.

Verder wees You erop dat bij het ontwerpen van oplossingen ontwikkelaars de diversiteit van hun gebruikersbestand in acht moeten nemen. Hij benadrukte dat veel gebruikers van Real World Assets (RWA) geen eerdere ervaring hebben met crypto en dat zij een andere gebruikersgroep vormen dan die van platforms zoals Uniswap. “Veel van de huidige RWA-gebruikers zijn geen crypto-gebruikers; dit zijn mensen die deze producten gebruiken omdat ze waarde zien in de toepassing ervan, niet per se omdat ze betrokken zijn bij de crypto-community,” lichtte hij toe.

Sergey Gorbunov, medeoprichter van Axelar, viel You bij in zijn analyse en benadrukte het belang van gebruiksvriendelijke toegang tot blockchain-technologieën. “Het is cruciaal om ervoor te zorgen dat mensen gemakkelijk en naadloos toegang hebben tot deze structuren”, zei hij.

In het licht van deze discussie werd duidelijk dat, hoewel het schaalbaarheidsprobleem grotendeels is aangepakt, de prioriteit nu moet liggen bij het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van de technologie om een bredere adoptie te faciliteren.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Blockchain nieuws

Bitvavo Update: Staking en Lending Rewards geüpdatet per 6 december 2023
Bewogen toekomst voorspeld voor Blockchain Gaming in 2024
Finst lanceert On-Chain Staking Service met hoge rewards
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers