Ripple Nieuws

Ripple Nieuws

Schwartz: Ripple zal de NFT-dominantie van Ethereum uitdagen

De cryptomarkt heeft in 2021 heel veel ontwikkelingen doorgemaakt. Vooral de NFT markt is een enorme hype geworden. De digitale kunstwerken werden onmiddellijk populair en door velen geaccepteerd. Maar dat betekent zeker niet dat de NFT-markt al op zijn top is. Sterker nog, de technologie achter de digitale kunst begint pas net. Hoe dan ook, veel projecten die oorspronkelijk niet meededen, wenden zich nu wel tot NFT’s. Eén daarvan is Ripple.


Grote ontwikkelingen bij Ripple

De CTO van Ripple, genaamd David Schwartz, vertelde onlangs dat Ripple klaar is om zich te begeven in de NFT-wereld. Hij denkt zelfs dat het ooit de dominantie van Ethereum uit kan dagen. Volgens rapporten vertegenwoordigt Ethereum nu meer dan 90% van de NFT-verkopen, maar Ripple lijkt daar niet van onder de indruk.

En dat Ripple serieus is blijkt aan de nieuwste investering in de NFT-marktplaats, Mintable. Hierdoor kan de app worden samengevoegd met de XRP Ledger (XRPL), zodat makers hun NFT’s veilig en gemakkelijk kunnen verkopen. Ook lanceerde Ripple ook een fonds van $250 miljoen om innovatie in tokenisatie te bevorderen, met name NFT’s.

Op het NFT-evenement in New York, vertelde Schwartz dat hoewel Ripple een beetje laat is om zich bij de NFT-ruimte aan te sluiten, ze binnenkomen met betere schaalbaarheid, lage kosten en snelheid in vergelijking met Ethereum.

Tegelijkertijd zegt David Schwartz dat het bedrijf zich focust op digitale valuta’s van centrale banken. En, als dat wordt bereikt, zal elke financiële instelling ter wereld in enkele seconden fiat-valuta kunnen verrekenen en versturen. Daarnaast werkt Ripple ook aan gefedereerde zijketens waarmee activa vrij tussen blockchains kunnen reizen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten