Ripple XRP token
Ripple

SEC laat rechtszaak tegen Ripple vallen, XRP koers explodeert

In de nacht van donderdag op vrijdag is de XRP koers gigantisch omhoog geschoten, nadat bekend werd dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) hun zaak tegen de bestuurders van Ripple heeft laten vallen. Als gevolg daarvan staat XRP voor de afgelopen 24 uur op een plus van 6,96 procent, wat de koers op 0,5127 dollar brengt.

Ripple CEO krijgt zijn gelijk

Ripple CEO Brad Garlinghouse is uiteraard in zijn nopjes met de beslissing van de SEC om de zaak tegen Ripple te laten vallen. “Vandaag was een nog betere dag: Ripple 3 – SEC 0″, aldus Brad Garlinghouse.

Verder geeft de CEO van Ripple aan dat hij (en zijn compagnon Chris) zich aangevallen voelden door de SEC; zodanig dat het voelde alsof de SEC hen persoonlijk wilde ruïneren en het bedrijf wilde slopen waar hij meer dan tien jaar aan had gewerkt.

“De SEC hield herhaaldelijk zijn ‘ogen van de bal’ door geheime ontmoetingen te organiseren met figuren als Sam Bankman-Fried. Waarmee het opnieuw en opnieuw faalde om de Amerikaanse consument en het bedrijfsleven te beschermen. Hoeveel miljoenen van belastingbetalers zijn hierdoor over de balk gesmeten?

Het voelt zo goed om eindelijk gelijk te krijgen”, zo sluit Garlinghouse zijn verhaal af.

Spotmarkt drijft de XRP koers omhoog

De rally van XRP is waarschijnlijk gedreven door de spotmarkt en dat is goed nieuws, omdat dit meestal meer duurzame stijgingen zijn. We kunnen dat zien door in de onderstaande grafiek naar de Cumulative Volume Delta (CVD) te kijken voor de spotmarkten, die samen met de koers gestegen is.

De stijging van de CVD wijst op een netto-instroom van kapitaal in de markt en dat is natuurlijk goed voor de XRP koers. Nu is het voor de hodlers van de token te hopen dat deze stijgingen kunnen doorzetten.

Daar is het project de afgelopen maanden wat minder in geslaagd. Het lukt de bulls in deze markt maar niet om het positieve momentum vast te houden.

Wellicht dat deze rally WEL een blijvertje is.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Gebruiker maakt dure fout: betaalt 26.000 XRP aan transactiekosten voor overboeking van $0,088
Crypto-analist: XRP vertoont één van de sterkste bullish patronen ooit
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins