SEC
Bitcoin, Regulatie

SEC verwijst optiehandel in Spot Bitcoin ETFs naar de prullenbak

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) blokkeerde jarenlang de lancering van Spot Bitcoin ETFs. Nu proberen enkele uitgevers van Bitcoin ETFs het mogelijk te maken om ook de optiehandel te openen voor hun ETFs. Daar wil de SEC om onduidelijk redenen nog niet aan beginnen, zo bleek gisteren.

Het enige wat in het SEC-document staat is dat ze meer tijd nodig hebben.

Meer tijd nodig?

Je kunt je echter afvragen waarom de SEC meer tijd nodig zou hebben om de optiehandel in Spot Bitcoin ETFs te lanceren. Heel spannend zijn opties namelijk niet.

Opties maken het in feite mogelijk om met een soort hefboom aan het werk te gaan op de markt.

Als jij denkt dat de Bitcoin koers gaat stijgen, dan kun je een premium betalen voor een call-optie. Je betaalt dan een klein beetje extra om bijvoorbeeld over 30 dagen tegen de huidige koers 1 Bitcoin te kopen.

Staat de koers over 30 dagen hoger? Dan is jouw optie geld waard. Staat de koers lager of op hetzelfde niveau? Dan is de optie waardeloos.

Een call-optie is dus vooral interessant als je denkt dat de koers flink gaat stijgen en je nu even geen geld hebt om in te kopen. Met een put-optie kun je het tegenovergestelde doen, namelijk wedden op koersdalingen.

Geen reden om nee te zeggen

Grayscale won eerder al een Bitcoin ETF gerelateerde rechtszaak van de SEC en lijkt zich nu ook weer te ergeren aan de houding van de toezichthouder.

In een brief van 28 februari schrijft Grayscale CEO Michael Sonnenshein dat er geen enkele reden is om de optiehandel in Spot Bitcoin ETFs tegen de houden, zeker niet nadat de futures en spot ETFs al zijn goedgekeurd.

“De volgende natuurlijke stap is de goedkeuring van opties op Spot Bitcoin ETFs”, aldus Sonnenshein.

Volgens Sonnenshein zijn opties belangrijk om een gezonde en robuuste markt te creëren. Het zou investeerders extra opties geven om hun strategieën te bepalen. Met een optie kun je immers bepaalde posities “verzekeren” of afdekken.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers beleeft sterke week, crypto analist voorspelt meer vuurwerk
Anthony Scaramucci verwacht dat meer pensioenfondsen in Bitcoin zullen stappen
Professionele investeerders stappen massaal in Spot Bitcoin ETFs
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten