ripple xrp sec
Regulatie, Ripple

SEC vs. Ripple tijdlijn: Wéér een gigantisch lange juridische strijd voor XRP in het vooruitzicht

De strijd tussen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en Ripple krijgt na vier jaar een nieuw hoofdstuk. De SEC heeft namelijk officieel beroep aangetekend tegen Ripple.

Dit betreft specifiek de uitspraak van rechter Analisa Torres uit juli 2023, waarin werd bepaald dat het programmatisch verkopen van XRP op exchanges niet onder de effectenwetgeving valt. Hoewel dit vonnis aanvankelijk in het voordeel van Ripple uitviel, kan de uitkomst na herziening er heel anders uitzien.

Rechtszaak kan jaren duren

De zaak zal mogelijk nog jaren aanslepen. Voordat het daadwerkelijk verhoor begint, zijn er enkele belangrijke data om in de gaten te houden. Volgens de bekende crypto-advocaat Rispoli zal de SEC op 2 december 2024 haar eerste beroepsbrief indienen. Verwacht wordt echter dat de SEC om uitstel zal vragen, waardoor de deadline zou verschuiven naar januari 2025.

Ripple is van plan om een tegenoffensief in te zetten met een kruisberoep. De indiening van oppositiebrieven wordt rond maart 2025 verwacht. Volgens Rispoli zal het waarschijnlijk nog een jaar duren voordat de mondelinge argumenten plaatsvinden, waarschijnlijk ergens tussen september en oktober 2025. De definitieve uitspraak van het Second Circuit Court wordt verwacht in het eerste kwartaal van 2026, mogelijk in maart of april.

Impact op de XRP-koers

XRP ervoer al een daling door het bredere negatieve marktsentiment, maar de aankondiging van het beroep verscherpte de neerwaartse beweging, met een daling van 11% in de afgelopen week. Sinds 2018 heeft de digitale munt moeite gehad om zijn all-time high (ATH) te evenaren. Veel investeerders vrezen dat het beroep opnieuw kan leiden tot een langdurige periode van onzekerheid, waarin XRP zijn volledige potentieel niet kan waarmaken.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Ripple nieuws

Verkoop XRP niet te vroeg! Expert voorspelt mega-rally vergelijkbaar met Nvidia
Hoger beroep SEC tegen Ripple: Is corruptie de werkelijke drijfveer?
SEC vs Ripple: Mogelijk tegenberoep van Ripple voegt nieuw hoofdstuk toe aan zaak
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales
Rusland en BRICS werken aan een onafhankelijk betaalsysteem