Ripple, xrp
Ripple

SEC zet laatste harde aanval in op Ripple Labs in rechtszaak

Het is je vast niet ontgaan dat Ripple Labs al jaren verwikkeld is in een slepende rechtszaak met de Securities and Exchange Commission (SEC). Onderwerp van de zaak is of de XRP token van Ripple Labs kwalificeert als effect. Als dat het geval is, dan heeft Ripple Labs volgens de SEC een illegale effectenuitgifte gedaan.

De aanval van de SEC

In een nieuw document van 62 pagina’s voor de rechtszaak, bepleit de SEC nogmaals dat de XRP token nooit op deze manier op de markt had mogen komen. Volgens de SEC is er sprake van een ‘investeringscontract’ tussen Ripple Labs en investeerders die XRP kochten. Om dat te onderbouwen geeft het drie feiten die dat volgens de SEC bewijzen.

Als eerste ontkennen Ripple Labs en zijn bestuurders niet dat het 2 miljard dollar aan investeringen ontving van investeerders in ruil voor de XRP token. Daarbij ontkent de verdediging van Ripple Labs niet dat er sprake is van een gemeenschappelijke onderneming.

“Ripple beheerde de fondsen van investeerders niet apart, maar pakte deze bij elkaar en beloofde investeerders om de fondsen te gebruiken om toepassingen en waarde voor XRP te vinden”, aldus de SEC. Daarmee is er volgens de SEC voldoende bewijs dat het om een onderneming gaat, die namens zijn investeerders probeerde waarde te creëren voor de XRP token.

Winstverwachting

Als laatste ontkende de verdediging van Ripple Labs ook niet dat er een bepaalde winstverwachting aan de tokens zat. “Ripple Labs maakte meerdere keren duidelijk dat ze hun best deden om de waarde van de XRP token te vergroten”, zo luidt het laatste argument van de SEC. Alles bij elkaar betekent dit volgens de financiële toezichthouder dat de XRP token een effect is en dat die niet zomaar op de markt had mogen verschijnen.

Als de SEC hier gelijk in krijgt van de rechter, dan kan dat grote gevolgen hebben voor Ripple Labs en de XRP token, maar ook voor andere projecten. Dit zou namelijk betekenen dat vele andere projecten eenzelfde lot wacht. Je zou over bijvoorbeeld Ethereum hetzelfde kunnen zeggen.

Als XRP, Ethereum en andere tokens kwalificeren als een effect voor de Amerikaanse wet, dan is het mogelijk dat deze tokens snel van de beursplatformen verdwijnen. Zonder de benodigde licenties is het namelijk niet toegestaan om effecten te verhandelen op een beursplatform.

Ripple nieuws

Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Gebruiker maakt dure fout: betaalt 26.000 XRP aan transactiekosten voor overboeking van $0,088
Crypto-analist: XRP vertoont één van de sterkste bullish patronen ooit
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins