Cardano, Cryptocurrency

Securitize lanceert compliance tool voor P2P-transacties

Het digitale effectenplatform Securitize dat wordt ondersteund door onder andere de bekende cryptocurrency exchange Coinbase, heeft een nieuwe tool aangekondigd. Deze tool zorgt er naar verluidt voor dat secundaire markttransacties van digitale effecten zullen gaan voldoen aan de opgestelde regelgevingen. Dit maakt het bedrijf bekend via een blogpost.


Voldoen aan wettelijke eisen

In deze blogpost wordt een gestroomlijnd proces beschreven conforme peer-to-peer-transacties door beleggers in particuliere effecten. Deze transacties moeten echter voldoen aan een aantal eisen. Om hieraan te voldoen maakt Securitize gebruik van slimme contracten op de blockchain van Ethereum (ETH).

Transacties kunnen eenvoudig worden uitgevoerd doordat een verkoper een weblink kan aanmaken, die in verschillende kanalen kan worden gepost en kan worden gedeeld. De blogpost verteld verder:

“Zodra een uitgevende instelling besluit om gebruik te maken van de ‘Instant Access’-functie, kan elke potentiële koper die al een KYC / AML-goedkeuring heeft van- en geregistreerd is bij de uitgevende instelling, de digitale beveiliging van de houder kopen als de houder de transactielink met hen heeft gedeeld.

Alleen transacties die voldoen aan deze KYC / AML-vereisten en die voldoen aan de toepasselijke overdrachtsbeperkingen die door de uitgever zijn opgelegd via het DS-protocol, zijn op het platform toegestaan.”

Deze functie wordt momenteel naar verluidt uitgebreid getest en klaargemaakt voor grootschalig gebruik.


Gebeurtenissen rondom Ethereum 2.0

Er vindt momenteel veel plaats rondom Ethereum 2.0. Er wordt dan ook veel verwacht van de enorme update die eraan zit te komen voor de grootste altcoin van het moment. Afgelopen week werd bekend dat de prijs van Ethers wel eens flink zou kunnen stijgen in aanloop en na de ETH 2.0-update. Dit wordt verwacht omdat deze update een aantal grote verbeteringen met zich meebrengt die een game changer zouden kunnen zijn. Wil jij hier meer over willen weten? Klik dan hier om naar het betreffende artikel te gaan.

Ook werd bekend dat de algemene ontwikkeling van de grootste altcoin afhangt van Vitalik Buterin. Dit heeft de oprichter van Cardano, Charles Hoskinson, laten weten. Benieuwd naar wat Hoskinson heeft gezegd? Klik dan hier om naar het betreffende artikel te gaan.

Tot slot werd bekend dat diverse cryptocurrency-analisten en -experts van mening zijn dat de nieuwe ETH 2.0-update voor een nieuwe bull run zou kunnen gaan zorgen. Dit omdat verwacht wordt dat deze update de wereldwijde DeFi-markt zal gaan transformeren. Benieuwd? Check dan dit artikel eens!