bitcoin koers
Bitcoin

Sentiment rondom Bitcoin op laagste niveau in 4 maanden

Het lijkt erop dat investeerders zich in toenemende mate zorgen maken over de Bitcoin koers, want het marktsentiment ligt momenteel op het laagste niveau in vier maanden tijd. De bulls slagen er maar niet in om het bullish momentum definitief te herpakken en dat begint investeerders nu bang te maken, ondanks dat de volgende halving voor april 2024 op de planning staat en we komend jaar mogelijk ook een Spot Bitcoin ETF krijgen in de Verenigde Staten. Hoe meten we dat sentiment eigenlijk?

Het sentiment daalt

Je kunt het sentiment in de markt op honderden verschillende manieren meten, maar vandaag kijken we naar de futuresmarkt. Daar is de premium die investeerders betalen voor futures-contracten voor Bitcoin naar het laagste niveau in vier maanden gezakt.

Normaal gesproken handelen de futures van Bitcoin met een kleine premium ten opzichte van de spotmarkt, omdat verkopers meer geld vragen om de uiteindelijk afwikkeling van een transactie uit te stellen.

Als resultaat daarvan handelen futures-contracten in een gezonde markt met een premium van tussen de 5 en 10 procent. Althans, dat is wat we voor Bitcoin normaal gesproken zien.

Op dit moment ligt de futures premium met 3,2 procent op het laagste niveau sinds juni, nog voordat BlackRock zijn aanvraag voor een Spot Bitcoin ETF indiende.

Dat is ook het vreemde aan het geheel. Het lijkt bijna alsof de markt is vergeten dat de grootste vermogensbeheerder ter wereld een Bitcoin-beleggingsproduct op de markt wil brengen. Niet zomaar een markt ook, het gaat immers om de Amerikaanse markt.

Bitcoin houdt zich sterk

Ondanks het matige sentiment onder de futures-handelaren, blijft de Bitcoin koers zich redelijk stabiel houden. Wat opvalt is dat goud, het blinkende edelmetaal, sinds juni bijvoorbeeld met 5 procent is gedaald.

Bitcoin doet het relatief gezien dus beter, maar het is nog maar de vraag in hoeverre de digitale munt dat vol kan houden. Zeker in het huidige macro-economische klimaat, waarin de rentes blijven stijgen.

Dat laatste is voor Bitcoin over het algemeen geen goede omstandigheid geweest. Sinds het begin van de rentecampagne van de Amerikaanse centrale bank in maart 2022, staat de Bitcoin koers behoorlijk onder druk.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

ChatGPT CEO Sam Altman investeert miljoenen in nieuw Bitcoin-bedrijf
‘Bitcoin kan aan mini-parabool naar 60.000 dollar beginnen’
Analist deelt tijdlijn voor nieuwe all-time high van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers