Shiba inu coin, shib
Shiba inu

Shiba Inu is in veel landen populairder dan Cardano en Dogecoin

Shiba Inu (SHIB) maakt in 2021 furore door explosief in waarde te stijgen. De gelukkige investeerders die er vroeg bij waren hebben met slechts enkele dollars of euro’s een miljoenen vermogen op weten te bouwen. De succes van het project blijkt niet alleen uit het bereiken van een plek in de top 20 van cryptocurrency-ranglijsten, maar ook uit het feit dat het in sommige landen gevestigde namen zoals Cardano (ADA) en Dogecoin (DOGE) in populariteit heeft weten te overtreffen.

Google Trends-data toont aan dat Shiba Inu in landen waaronder Amerika en Canada momenteel meer interesse wekt dan zowel DOGE als ADA. Vanaf april 2023 heeft Shiba Inu consistent hogere zoekvolumes geregistreerd dan Cardano en Dogecoin.

Deze stijging in populariteit valt samen met de introductie van de Shibarium blockchain, een second-layer netwerk gebouwd op de Ethereum (ETH) blockchain.

Shibarium heeft snel aan populariteit gewonnen, met het bereiken van talrijke mijlpalen in slechts enkele weken. Het heeft ook een hernieuwde interesse in de SHIB-token aangewakkerd, die nu functioneert als het officiële governance token van het platform. De lancering heeft de focus verlegd en het Shiba Inu-ecosysteem een frisse impuls gegeven, door het benadrukken van zijn onderscheidende kenmerken en het verkennen van nieuwe mogelijkheden voor gebruikers en investeerders.

Vergelijking Shiba Inu, Cardano en Dogecoin
Vergelijking Shiba Inu, Cardano en Dogecoin – Google Trends

Koersverloop valt tegen

Het is verrassend dat de toegenomen populariteit niet heeft geleid tot een hogere SHIB koers; de munt bevindt zich momenteel nabij zijn jaarlijkse dieptepunt. Een aanzienlijk deel van de SHIB-bezitters, namelijk 91%, bevindt zich in een verliesgevende positie, met slechts 9% die wat winst heeft kunnen realiseren.

In vergelijking hiermee staat meer dan 40% van de Dogecoin-bezitters op winst, ondanks dat ook deze munt een dip doormaakt en dicht bij een jaarlijks dieptepunt staat. Cardano-bezitters ervaren op dit moment de meest ongunstige situatie, met slechts 4% die een winstgevende positie behoudt.

Op het moment van schrijven benaderen zowel Cardano als Dogecoin hun respectievelijke jaarlijkse dieptepunten, wat een algemene trend van neergang in de markt illustreert. Interessant is dat alle drie de projecten een vergelijkbare daling hebben ervaren ten opzichte van hun all-time high, met een afname van meer dan 91%.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Shiba Inu of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Shiba Inu nieuws

Shiba Inu Burnrate Schiet Omhoog met 627%
Shiba Inu en Shibarium: Hoe presteren ze? Een diepgaande analyse
Shiba Inu’s Token Burn: 130 Miljoen SHIB Vernietigd in 24 Uur
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP-gemeenschap reageert massaal op tweet van Elon Musk
Zoveel geld zou je nu hebben als je in januari 2018 voor 1000 euro aan Ripple (XRP) had gekocht
Kan je nog miljonair worden van Shiba Inu?