Shiba inu, shib
Shiba Inu

Shiba Inu koers schommelt: Analisten voorspellen stijging in “Uptober”

De afgelopen dagen waren volatiel voor Shiba Inu (SHIB). De memecoin steeg binnen 24 uur van $0,000015 naar een lokale piek van $0,000021, maar zakte vervolgens met ongeveer 8%. Toch voorspelt historische data van analyseplatform CryptoRank mogelijk meer spektakel voor oktober.

“Uptober” biedt hoop voor Shiba Inu

Historisch gezien presteert Shiba Inu vaak sterk in oktober. In de crypto-gemeenschap staat deze maand zelfs bekend als “Uptober” vanwege eerdere koersstijgingen. Zo kende SHIB in oktober 2021 een indrukwekkende rally van 833%, waarbij het zijn all-time high (ATH) van $0,00008616 bereikte. Hoewel de stijgingen in oktober 2022 en 2023 gematigder waren, bleef de token met respectievelijk 10,45% en 6% in de plus.

Gemiddeld levert oktober een koersgroei van 283,4% op voor Shiba Inu. Als de memecoin een vergelijkbare stijging doormaakt, zou de koers aan het eind van de maand rond $0,00007165 kunnen liggen, wat SHIB weer in de buurt van zijn oude prijsrecord brengt.

Optimisme onder analisten

CryptoRank is niet de enige die optimistisch is. De bekende crypto-analist Unipcs, beter bekend als “Bonk Guy”, deelt een positieve voorspelling. Met 37.000 volgers op X voorspelt hij dat SHIB de komende weken verder kan stijgen, mits de marktomstandigheden gunstig blijven en Bitcoin (BTC), als leider in de cryptomarkt, goed blijft presteren.

Daarnaast speelt het Shibarium-netwerk, de layer 2 (L2) van Shiba Inu, een belangrijke rol. Het netwerk zag recent een toename in gebruik, wat tijdelijk leidde tot hogere transactiekosten en een verhoogde burn-rate van SHIB-tokens. Er gaan ook geruchten dat het Shiba Inu-team in het vierde kwartaal van 2024 “iets groots” zal introduceren, wat een positieve invloed kan hebben op de waarde van het hele ecosysteem.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Shiba Inu nieuws

Crypto analist weet het zeker, Shiba Inu aan vooravond van enorme stijging
Shiba Inu schiet omhoog: Dit is waarom de koers zo hard stijgt
Shiba Inu (SHIB) laat herstel zien: stijging van 20% in een week tijd
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform
Rechtszaak Ripple vs. SEC: Een beslissend moment nadert
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales