shiba inu, SHIB
Shiba inu

Shiba Inu Whale Verplaatst 4 Biljoen Tokens: Strategie voor Shibarium-release?

De gigantische Shiba Inu (SHIB) whale genaamd “0x1406” is na 157 dagen van inactiviteit wakker geworden om 4 biljoen SHIB tokens ter waarde van 8 nieuwe wallets te verdelen. De whale staat bekend als de grootste houder van SHIB tokens en deze acties kunnen een reactie zijn op de aankondiging van Shiba Inu hoofdontwikkelaar Shytoshi Kusama over de Shibarium release in augustus.

Shiba Inu Whale Verplaatst 4 Biljoen SHIB Tokens

In een verrassende wending heeft een prominente Shiba Inu (SHIB) whale, bekend onder de code “0x1406”, een aanzienlijke hoeveelheid tokens verplaatst. Lookonchain onthulde op 13 juli dat deze gigantische whale, die maar liefst 101,47 biljoen SHIB tokens (waarde van $756 miljoen) in bezit heeft, 4 biljoen SHIB tokens naar 8 nieuwe adressen heeft overgebracht. Met 10,15% van de totale SHIB voorraad op zijn naam, is deze whale de grootste houder van Shiba Inu tokens.

Wat deze beweging bijzonder opmerkelijk maakt, is dat de whale de afgelopen 610 dagen geen grote overdrachten heeft gedaan. In plaats daarvan heeft hij consequent SHIB tokens gekocht en verdeeld naar andere adressen, vooral tijdens prijsdalingen of ‘dips’.

In 2020 kocht de whale 103,33 biljoen SHIB tokens met 38 ETH voor een bedrag van $14.000. Vervolgens verkocht hij 603 miljard SHIB voor 2411 ETH ter waarde van $9,6 miljoen en verkocht hij 1,25 biljoen SHIB voor een bedrag van $8,77 miljoen aan de crypto exchange Coinbase in 2021. Ondanks deze verkopen blijft de whale een indrukwekkend aantal SHIB tokens houden, met 101,47 biljoen SHIB ter waarde van $756 miljoen verdeeld over 23 verschillende wallets.

Timing van de transactie: Toeval of Strategie?

De timing van deze omvangrijke token overdracht lijkt geen toeval te zijn. Dit nieuws komt vlak na de bevestiging van Shiba Inu’s hoofdontwikkelaar Shytoshi Kusama over de aankomende release van de Worldpaper en, nog belangrijker, de langverwachte L2 Shibarium tijdens de Blockchain Futurist Conference die plaatsvindt in Toronto, Canada van 13-17 augustus 2023.

Dit suggereert dat de whale mogelijk strategische stappen zet in voorbereiding op de Shibarium release. Deze ontwikkelingen werpen een nieuw licht op de dynamiek binnen de Shiba Inu gemeenschap en onderstrepen het toenemende belang van deze grote spelers, ook wel ‘whales’ genoemd. De komende tijd zal onthullen wat deze transactie betekent voor de toekomst van SHIB.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht SHIB kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Shiba Inu nieuws

Shibarium hard fork maakt Shiba Inu razendsnel en goedkoop?
Shiba Inu nu ook te koop met PayPal door partnerschap met MoonPay
Shiba Inu ontwikkelaars kondigen Shibarium hard fork aan
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC