Bitcoin stijgt
Bitcoin

SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024

SkyBridge Capital oprichter Anthony Scaramucci is bullish en ziet Bitcoin de komende 12 maanden met 200 procent stijgen. In een nieuw interview met CNBC Squawk Box zegt de Wall Street veteraan dat de continue adoptie van Bitcoin de waarde opdrijft en de volatiliteit vermindert.

Bullish over de Bitcoin koers

“Ik zou willen dat ik de koersbewegingen van Bitcoin beter zou begrijpen.

Hoe ik ernaar kijk is iets meer met een lange-termijn bril, in plaats van de week-tot-week of dag-tot-dag koersveranderingen. Het punt wat ik probeer te maken is dat Bitcoin op de adoptiecurve zit.

Als je een stap terugneemt en de ontwikkeling van Web1 bekijkt, dan zit Bitcoin op het 1999 punt van het spectrum. Beeld je eens in wat er vanaf dat mometn tot vandaag met Web1 gebeurde.

Mijn voornaamste punt is dat Bitcoin geen bescherming tegen inflatie vormt of een store of value is, zoals andere analisten claimen, totdat je meer dan 1 miljard gebruikers hebt. Tot dat moment zal Bitcoin volatieler zijn dan de meeste mensen willen en zien investeerders het vooral als een risk-on of risk-off investering totdat we verder op de adoptiecurve klimmen”, aldus Scaramucci.

De succesvolle investeerder verwacht dat Bitcoin binnen. 12 maanden tot een koers van 200.000 dollar opklimt, wat een stijging van ruim 200 procent betekent vanaf de huidige koersen. Maar hij waarschuwt ook voor nieuwe correcties van tot wel 15 procent bij onvoorziene omstandigheden (conflict in het Midden-Oosten, hogere inflatie).

Wat kan Bitcoin in de problemen brengen?

Op de korte termijn ziet Scaramucci oorlogen en andere ellende als potentiële gebeurtenissen die de Bitcoin koers met 10 tot 15 procent omlaag kunnen brengen.

“Maar ik denk dat er alsnog veel vraag is naar Bitcoin, omdat je nu de Spot Bitcoin ETFs hebt en veel grote financiële instellingen die nog aan hun platforms moeten toevoegen”, aldus Scaramucci.

Om die reden is het volgens hem niet waarschijnlijk dat Bitcoin met 50 procent kan dalen, maar verwacht hij nog wel correcties van 10 tot 15 procent.

“Op de lange termijn, met de halving die voor de deur staat, denk ik dat de Bitcoin koers naar 170.000 of mogelijk zelfs 200.000 dollar stijgt; wat redelijk consistent is met de prestaties van Bitcoin over de afgelopen 15 jaar”, zo sluit de investeerder zijn verhaal af.

Op het moment van schrijven is Bitcoin aan een opleving bezig en klokt de koers binnen op 64.520 dollar, terwijl we vannacht nog onder de 60.000 dollar terechtkwamen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Crypto-mining illegaal in Venezuela om stroomnet te ontlasten
Aantal nieuwe Bitcoin wallets daalt naar laagste punt in 6 jaar
Crypto whales kopen 250.000 Bitcoins en dat is goed nieuws
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?