Solana (SOL)
Solana

SOL koers worstelt met $145 niveau, maar fundamenten Solana-netwerk blijven sterk

Sinds begin deze maand heeft Solana (SOL) moeite om boven het niveau van $145 te blijven. De dalende interesse in cryptocurrencies in het algemeen heeft geleid tot een koersdaling van 5 procent voor SOL. Hiermee presteerde SOL slechter dan concurrenten zoals BNB en ETH. Op het moment van schrijven ligt de SOL-koers iets boven de $140.

Solana’s on-chain data toont positieve ontwikkelingen

Analisten vrezen een diepere correctie voor Solana als het niet lukt om het cruciale niveau van $145 te heroveren. Toch suggereert on-chain data dat het Solana-netwerk er goed voor staat. De totale waarde van assets (TVL) op Solana bereikte onlangs hetzelfde niveau als dat van BNB Chain. Solana staat momenteel op de vijfde plaats op basis van marktkapitalisatie, achter BNB, USDT, ETH, en BTC.

Ondanks de huidige dip in de cryptosector toont Solana’s on-chain data een groei in activiteit. Gebruikers maken meer gebruik van Solana en zetten meer kapitaal in op het netwerk. Het liquid staking platform Jito leidt met $1,6 miljard aan kapitaal, gevolgd door Marinade en Kamino, elk met bijna $1,1 miljard.

Wat kunnen we verwachten voor de Solana koers?

Ook op het gebied van gedecentraliseerde applicaties (DApps) zag Solana een groei in activiteit. Terwijl Ethereum, BNB Chain en Polygon een daling in actieve gebruikers ervaarden, steeg het aantal actieve gebruikers op Solana de afgelopen week met 19 procent. Het volume van Solana DApps bedroeg $703 miljoen, een stijging van 12 procent ten opzichte van de vorige week. Vooral Solana’s DeFi-platform Raydium deed goede zaken, met 1,71 miljoen actieve adressen, een stijging van 39 procent.

Koersen worden echter niet alleen bepaald door fundamentele waardes, waardoor het moeilijk te voorspellen is wat precies nodig is om het vertrouwen van investeerders in SOL te herstellen. De data laat echter zien dat de ‘fundamentals’ er goed uitzien.

De Solana-koers is echter zeer afhankelijk van externe factoren zoals de Bitcoin-koers, en ook macro-economische gebeurtenissen hebben invloed. Investeerders blijven vooralsnog waakzaam.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Solana nieuws

Analist verwacht daling voor Solana: ‘Grafiek ziet er vreselijk uit’
Crypto whale verkoopt voor bijna $100 miljoen aan Solana
Solana breekt records: Populariteit stijgt en investeerders verwachten explosieve groei
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?