solana, sol
Solana

Solana breekt records: Populariteit stijgt en investeerders verwachten explosieve groei

Solana (SOL) wint snel aan populariteit. Na de crash van de cryptobeurs FTX verloor de digitale munt een groot deel van zijn waarde en daalde tot een dieptepunt van onder de $10.

Sinds een opleving halverwege 2023 beleeft het project betere tijden en wordt SOL momenteel verhandeld tegen een prijs van $130. Deze groei gaat gepaard met een nieuw record in het aantal dagelijks actieve gebruikers; het netwerk noteerde onlangs maar liefst 2,3 miljoen actieve gebruikers.

De impact van gebruikersgroei op Solana’s prijs

Het toenemende aantal gebruikers kan aanzienlijke gevolgen hebben voor de waarde van SOL. Volgens de wet van Metcalfe neemt de waarde van een netwerk exponentieel toe naarmate het aantal gebruikers toeneemt. Meer gebruikers zorgen voor meer mogelijke interacties en transacties, wat de waarde van het netwerk verder vergroot. Daarnaast trekt een groeiende gebruikersbasis vaak nieuwe ontwikkelaars, bedrijven en investeerders aan, wat bijdraagt aan de verdere groei en ontwikkeling van het ecosysteem. Dit heeft doorgaans een positieve invloed op de prijs van de onderliggende cryptocurrency, vooral op de lange termijn.

Veel investeerders hopen dan ook dat Solana zijn vorige record van bijna $260 kan overtreffen, wat een stijging van 100% zou betekenen ten opzichte van de huidige prijs. De digitale munt bereikte zijn all-time high (ATH) in november 2021, na een indrukwekkende rally van bijna 26.000% in slechts een jaar tijd.

Raoul Pal voorspelt explosieve groei voor Solana

De bekende investeerder Raoul Pal blijft een fervent voorstander van Solana en is niet verrast door de recente positieve ontwikkelingen. De voormalig topbankier voorspelt zelfs een mogelijke explosieve koersstijging voor Solana, een belangrijke concurrent van Ethereum (ETH).

In een recent interview met de Empire podcast gaf Pal aan dat Solana in de komende maanden een stijging van maar liefst 900% zou kunnen realiseren. Hij verwacht dat de gehele cryptomarkt in de komende 12 maanden aanzienlijk zal groeien, waarbij Solana volgens hem een van de grote winnaars kan zijn.

Claim jouw €50 Bonus bij OKX – Alleen via Newsbit!

Ben je klaar om de spannende wereld van crypto te betreden en misschien Solana of andere cryptomunten te kopen? Dan is dit het perfecte moment! Dankzij onze exclusieve samenwerking met OKX hebben we een unieke aanbieding voor jou.

Maak vandaag nog een account aan bij OKX via de onderstaande knop en ontvang een welkomstbonus van €50.

Mis deze kans niet om jouw crypto-avontuur met een vliegende start te beginnen. Klik nu, claim je bonus, en begin met handelen!

Let op: Er zijn voorwaarden van toepassing.

Solana nieuws

Experts verwachten een Solana koers van $200 eind 2024
Solana breekt record met meer dan 5 miljoen dagelijkse gebruikers
Analist voorspelt enorme stijgingen voor Ethereum en Solana
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt