Solana, SOL
Solana

Solana koers schiet in jaar tijd met 800% omhoog en verslaat Bitcoin en Ethereum

Over het afgelopen jaar gemeten is de Solana koers met een indrukwekkende 800% gestegen. Daarmee laat het grote namen als Bitcoin en Ethereum ver achter zich. Op dit moment gaat het even minder met Solana, maar dat neemt niet weg dat de stijging van 800% een bijzondere prestatie is.

Nu lijkt er ook nog een ETF aan te komen voor de munt, wat natuurlijk goed nieuws is.

Beter dan Bitcoin en Ethereum

Solana presteerde over het afgelopen jaar dus beter dan Bitcoin en Ethereum. Dat wil niet zeggen dat de munt nu in de buurt van de grote twee staat.

Ethereum kent een market cap van 409 miljard dollar, terwijl Solana het met 65 miljard dollar moet doen. Wat dat betreft moet Solana dus met ongeveer 6-7x stijgen om Ethereum in te halen.

Bitcoin ligt helemaal ver voor op Solana. De grootste digitale munt van de markt kent een market cap van 1,2 biljoen dollar. Om dat niveau te bereiken moet Solana iets meer dan 18x over de kop vanaf zijn huidige market cap.

Wat dat betreft valt er nog voldoende te groeien voor Solana, dat het vooral van memecoins moet hebben. Verwacht jij dat de munt dit jaar nog een sterke periode kan neerzetten?

Optimisme over Solana ETF

Op dit moment heerst er in ieder geval weer wat optimisme over Solana. Er gaan namelijk geruchten dat Solana na Ethereum weleens de volgende munt kan zijn die een ETF krijgt in de Verenigde Staten.

Voor Bitcoin was de lancering van de ETFs in de Verenigde Staten een fantastische ontwikkeling. De Bitcoin koers schoot sindsdien met ongeveer 50% omhoog.

Binnenkort lanceren de ETFs voor Ethereum en daarna moet het de beurt zijn aan Solana. Waarschijnlijk krijgen we met de ETF-lanceringen voor Ethereum een beter beeld van de verwachtingen die we moeten hebben voor Solana.

Doen de Ethereum ETFs het goed? Dan kunnen we waarschijnlijk ook koersexplosies verwachten voor Solana als de ETFs lanceren.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Solana nieuws

Waarom Solana beter presteert dan andere grote cryptomunten
Pompliano: Wall Street omarmt altcoins met nieuwe Solana ETF
‘Solana ETF kan SOL koers met 800% laten stijgen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Kiyosaki: Hou je vast, Bitcoin klaar voor de ‘Bananen-zone’
Crypto analist: XRP flink in de problemen en dit is waarom
Cardano memecoin daalt met 96% na uitspraak van ADA-oprichter