Edward Snowden
Solana

Solana (SOL) onder vuur: Snowden waarschuwt voor risico’s van centralisatie

Solana (SOL) staat bekend om zijn snelheid, schaalbaarheid en lage transactiekosten. Toch blijft het platform niet onomstreden. Zo uitte de beroemde klokkenluider Edward Snowden onlangs zijn zorgen over de centralisatie van het Solana-netwerk.

Snowden uit kritiek

Tijdens een videoconferentie legde Snowden uit dat Solana-ontwikkelaars bewust hebben gekozen voor centralisatie om het platform efficiënter en goedkoper te maken. Hoewel dit op korte termijn voordelen biedt, waarschuwt de voormalige Amerikaanse veiligheidsmedewerker voor de risico’s op de lange termijn.

Door de macht binnen het netwerk te concentreren bij een kleine groep, wordt het systeem volgens Snowden kwetsbaarder voor censuur en manipulatie. Dit kan ertoe leiden dat het oorspronkelijke doel van blockchaintechnologie, namelijk een gedecentraliseerd en transparant systeem, verloren gaat.

Snowden bekritiseerde ook het gebruik van Solana, dat volgens hem voornamelijk wordt ingezet voor memecoins en frauduleuze projecten. Hij stelt dat het huidige model niet zal leiden tot baanbrekende innovaties. Om daadwerkelijk waarde te creëren, zou het platform volgens hem een nieuwe koers moeten varen.

Centralisatie blijft een discussiepunt

De vraag naar de mate van centralisatie blijft een terugkerend thema binnen de gemeenschap. Belangrijke ontwikkelaars achter Solana, waaronder medeoprichter Anatoly Yakovenko, zullen deze zorgen moeten adresseren om Solana’s positie als gedecentraliseerd platform te waarborgen.

SOL koersverwachtingen

Ondanks de kritiek van Snowden zijn er positieve vooruitzichten voor de SOL-prijs. Crypto-analist InvestingScope voorspelt een aanzienlijke prijsstijging voor Solana. Hij verwacht een parabolische uitbraak die de munt naar $5.000 zou kunnen brengen, wat neerkomt op een stijging van bijna 3.350% ten opzichte van de huidige waarde.

Volgens InvestingScope vertoont Solana een “Channel Up”-formatie, vergelijkbaar met die van 2020, die destijds leidde tot een spectaculaire stijging van 40.668%. Bovendien wijzen verschillende bullish signalen, zoals een positieve RSI en MACD, op verdere prijsstijgingen.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Solana nieuws

Crypto analist voorspelt Solana koersstijging naar $5.000
VanEck ziet Solana als grote concurrent van Ethereum: Kan SOL 50% van ETH’s marktwaarde bereiken?
Koersanalyse: Solana nadert cruciaal niveau – is een uitbraak naar $310 mogelijk?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell
Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales