Solana, SOL
Solana

Solana stijgt 250%: Oprichter weerlegt ‘Ethereum Killer’ label

Solana (SOL) heeft zich de afgelopen maanden ontpopt als een van de grote winnaars in de cryptowereld. De koers van Solana is namelijk explosief gestegen, met bijna 250% van $19,50 naar een hoogtepunt van $67,50. Momenteel handelt de munt rond de $63,36, wat iets lager is dan deze piek.

Solana is vaak bestempeld als de ‘Ethereum-killer’, een label waarmee oprichter Anatoly Yakovenko het sterk oneens is. In dit artikel verkennen we zijn standpunt en de redenen achter zijn afwijzing van deze benaming.

Anatoly Yakovenko over Solana en Ethereum

Anatoly Yakovenko, de oprichter van Solana, spreekt zich uit tegen het idee dat Solana bedoeld is om Ethereum te overtreffen. Hij stelt dat deze vergelijking in de huidige cyclus niet relevant is en benadrukt dat het juist goed is dat beide technologieën naast elkaar bestaan en concurreren. Yakovenko ziet een toekomst waarin Solana en Ethereum complementair aan elkaar functioneren. Hij pleit ervoor om af te stappen van het narratief waarin het ene ecosysteem het andere zou ‘doden’.

Deze visie van Yakovenko komt na de recente aankondiging van Rune Christensen, mede-oprichter en CEO van MakerDAO. Christensen maakte plannen bekend om NewChain van Ethereum te verwijderen en over te zetten naar de Solana blockchain, een stap die in de crypto gemeenschap wordt gezien als een strijd tussen de twee smart contract platformen. Yakovenko ziet deze perceptie echter als schadelijk voor het gehele ecosysteem.

Solana koers toont veerkracht

Ongeveer twee weken geleden detecteerden we een verkoopsignaal voor Solana (SOL). De koers was toen net gedaald tot iets onder de $55 na een marktcorrectie. Analist Ali Martinez voorspelde een mogelijke verdere daling tot $30 in het meest negatieve scenario. Echter, nadat de koers kortstondig tot $52 daalde, toonde Solana veerkracht en begon weer te stijgen.

Deze recente opleving van de prijs, volgend op de initiële daling, duidt op een sterk vertrouwen van de markt in het potentieel van Solana. Dit suggereert dat er een stevige basis van investeerders is die bereid zijn om in te kopen tijdens prijsdalingen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Solana nieuws

Analist verwacht daling voor Solana: ‘Grafiek ziet er vreselijk uit’
Crypto whale verkoopt voor bijna $100 miljoen aan Solana
Solana breekt records: Populariteit stijgt en investeerders verwachten explosieve groei
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?