solana
Ripple, Solana

Solana stijgt naar 5de plaats en overtreft Ripple (XRP)

Solana (SOL) is niet te stoppen. Het project blijft maar stijgen en dat heeft er onlangs voor gezorgd dat het XRP voorbijstreefde op basis van marktkapitalisatie. Met deze aanzienlijke stijging rest de vraag of SOL nog verder kan groeien of dat het zijn limieten heeft bereikt.

Top 6 crypto’s op basis van marktkapitalisatie
Top 6 crypto’s op basis van marktkapitalisatie – CoinGecko

Solana’s opmerkelijke herstel en XRP’s stagnerende groei

Sinds september heeft Solana (SOL) een indrukwekkende waardestijging van 320% doorgemaakt. Deze opmerkelijke groei heeft Solana niet alleen boven Cardano (ADA) en Dogecoin (DOGE) gebracht, maar ook een fenomenale waardestijging van 11.000% gerealiseerd over een periode van 5 jaar. Deze huidige opwaartse trend contrasteert sterk met de situatie van een jaar geleden, toen SOL een dieptepunt bereikte onder de $10 tijdens de crash van de crypto exchange FTX. De recente heropleving, na een periode van dieptepunten, duidt op een robuust herstel en biedt perspectieven voor verdere groei.

Aan de andere kant kende Ripple (XRP) op 13 juli een explosieve waardestijging na het oordeel van rechter Analisa Torres dat de digitale munt niet onder de effectenwetgeving viel. De waarde van XRP verdubbelde binnen één dag naar een lokale piek van ongeveer $0,82. Echter, vijf maanden later staat XRP op een prijs van slechts $0,62 en vertoont het weinig tekenen van een aanhoudende opwaartse trend.

Solana nadert 4e plek

Het volgende doel voor Solana (SOL) is Binance Coin (BNB), met slechts een verschil van $5 miljard in marktkapitalisatie. Om BNB te overtreffen, hoeft Solana maar met ongeveer 15% in waarde te stijgen. Gezien de recente opwaartse trend van Solana, lijkt zo’n stijging binnen handbereik. Het voorbijstreven van Binance Coin zou een historische prestatie zijn voor Solana, waarmee het voor het eerst de vierde positie op de marktkapitalisatieranglijst zou innemen.

Solana telefoon is een enorm succes

De opkomst van Solana heeft ook zijn weerslag op de verkoop van hun eigen Saga smartphone, die nu records breekt. Wat begon als een product met een matige verkoop, is uitgegroeid tot een ware hit. Op eBay werd het toestel zelfs voor $5.000 verkocht.

Deze plotselinge populariteitsstijging kan direct gelinkt worden aan het succes van het Solana-gebaseerde Bonk (BONK) project. Eigenaars van de Saga smartphone ontvingen Bonk tokens via een airdrop, die een waarde van ongeveer $570 vertegenwoordigen, bijna gelijk aan de prijs van de telefoon zelf.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Solana nieuws

Solana trekt grote belangstelling van institutionele beleggers
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
Ore-maker komt met idee voor beloningen om de congestie in Solana aan te pakken
Meer nieuws

Meest gelezen

Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC