Bitcoin (BTC) Mining
Bitcoin

Solo Bitcoin miner produceert onverwachts een blok voor 150.000 dollar

Een individuele Bitcoin miner is de hele mining-industrie te snel af en slaagde erin om het 780.112e blok te produceren, waarvoor hij of zij 6,5 Bitcoin in ontvangst mocht nemen. De geschatte waarde van het hele blok ligt op ongeveer 150.000 dollar. Het individueel minen van een blok is behoorlijk zeldzaam, want dit kwam in de laatste 13 jaar slechts 270 keer voor.

Twee dagen werk

Wat het geluk van de individuele miner nog indrukwekkende maakt is dat hij pas twee dagen bezig was. Normaal gesproken zou het maanden of jaren kunnen duren als je als individu aan de slag gaat met een redelijke setup. Op basis van de omvang van deze miner zou het gemiddeld 10 maanden moeten duren voordat hij of zij een blok zou vinden.

De miner in kwestie creëerde een solo mining pool met de dienstverlening van Solo CK Pool. Hiervoor kreeg de miner in kwestie 6,25 Bitcoin aan bloksubsidie en nog eens 0,63 Bitcoin aan transactiekosten.

Dr Con Kolivas, de administrator van Solo CK mining pool met de Twitter-gebruikersnaam @ckpooldev zegt dat de miner die achter dit blok zit de hashpower misschien wel tijdelijk gehuurd heeft om het blok te produceren. Dat zou dan de beslissing van de eeuw geweest zijn voor deze persoon, want dat heeft mooi 150.000 dollar opgeleverd.

Solo CK Pool

Het is niet de eerste keer dat iemand er met de software van Solo CK Pool in slaagt om een blok te produceren voor de blockchain. De software zat de laatste tijd achter meerdere solo-blokken. Er waren er bijvoorbeeld twee in januari 2022, die kort na elkaar geproduceerd werden op 11 en 24 januari.

Inmiddels is er daar dus weer eentje aan toegevoegd met het blok van de gelukkige miner van gisteren. Een echte aanrader is het niet om dit zelf te gaan doen, omdat je toch echt een bak geluk nodig hebt om er geld uit te halen.

In de meeste gevallen zal dit niet winstgevend zijn en is het bijna gelijk aan het kopen van een ticket voor de loterij. Het kan natuurlijk wel een leuke manier zijn om zelf eens wat meer in Bitcoin mining te duiken en daar meer over te leren.

Bitcoin nieuws

Cryptobeurzen betalen Mt. Gox Bitcoins uit, verkoopgolf op komst?
Waarom is de Bitcoin koers gedaald tot onder de $65.000?
Nvidia koers schiet 6,80% omlaag: ook Bitcoin in de problemen
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen