aandelenmarkt
Bitcoin

Solo Bitcoin miner verslaat giganten, wint jackpot van $182.000

Bitcoin (BTC) mining is tegenwoordig een miljardenindustrie, grotendeels gedomineerd door beursgenoteerde bedrijven. Deze grote spelers, delven het merendeel van de transactieblokken en strijken logischerwijs de meeste beloningen op.

Toch zijn er momenten waarop een individuele miner onverwachts de jackpot wint. Ook gisteren beleefde een miner zo’n zeldzame dag vol geluk, waarin hij een transactieblok wist te delven en de volledige beloning ter waarde van $180.000 in de wacht sleepte.

$182.000 aan Bitcoins

Iedere tien minuten gaan Bitcoin miners de strijd met elkaar aan om een nieuw transactieblok te delven en zo een zak aan Bitcoins te innen. Hiervoor zetten zij gespecialiseerde machines in die cryptografische puzzels proberen op te lossen. De miner die hier als eerste in slaagt, krijgt de kans de blockchain uit te breiden met een nieuw blok en ontvangt nieuwe Bitcoins als beloning.

Waar vroeger nog veelal vanuit zolderkamers werd gemined, zijn het vandaag de dag voornamelijk grote bedrijven met enorme datacenters die de blockchain draaiende houden. 

Met de hedendaagse concurrentie is er enorm veel rekenkracht nodig om een reële kans te maken op de befaamde block reward. Als individuele miner is het haast een onbegonnen zaak, maar het is natuurlijk niet onmogelijk om als winnaar uit de strijd te komen. Vergelijk het met een loterij waarin grote partijen de meeste loten opkopen. Met slechts één lot kun je alsnog winnen, alleen heb je extreem veel geluk nodig.

Gisteren overkwam dit een solo miner die aangesloten zit bij Solo CK, een online miningservice die individuele miners faciliteert. De geluksvogel mocht transactieblok 860.749 toevoegen aan de blockchain.

Naast de block reward van 3,125 BTC strijkte hij 0,044 BTC op door de betaalde transactiekosten. In totaal verdiende de miner dus 3,129 Bitcoin, wat tegen de huidige Bitcoin koers overeenkomt met ruim $182.000.

BTC miner had enorm veel geluk

De miner in kwestie gebruikte 629 petahashes aan rekenkracht toen het blok werd opgelost. Dit vertegenwoordigde slechts 0,098% van de totale rekenkracht op het Bitcoin netwerk, wat aangeeft hoeveel geluk de miner heeft gehad. 

Vorige week kon je nog in het Bitcoin nieuws lezen dat de hashrate, ofwel de totale rekenkracht op het Bitcoin netwerk, was gestegen tot een nieuw record. Als direct gevolg is de moeilijkheidsgraad van het mining-proces met 3,58% gestegen, waar solo miners natuurlijk het zwaarst onder leiden. Het verhaal van vandaag bewijst maar weer dat geluk een grote rol kan spelen in de wereld van Bitcoin mining, waar zelfs de kleinste spelers kans maken op de rijkelijke beloning.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Crypto analist: het is nog te vroeg voor optimisme over Bitcoin
BlackRock’s Bitcoin ETF haalt voor het eerst in 3 weken weer kapitaal binnen
Bitcoin koers op het punt van explosieve stijging: Woensdag cruciaal volgens Bitwise
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten