Bitcoin crash, Bitcoin daalt
Bitcoin

Spanningen nemen toe: Zakt de Bitcoin koers naar $55.000?

De geopolitieke spanningen, vooral in het Midden-Oosten, zorgen voor toenemende onzekerheid op de cryptomarkt. In slechts twee dagen daalde de totale cryptomarkt met meer dan 7%, waarbij Bitcoin meer dan 5%.

De recente daling van de Bitcoin-prijs naar $60.000 roept de vraag op of dit een voorbode is van een verdere neerwaartse trend. In dit artikel bekijken we wat enkele prominente crypto-handelaren voorspellen.

Zal de Bitcoin koers verder dalen?

Verschillende handelaren voorspellen dat de Bitcoin-prijs nog verder kan zakken. Roman, een bekende analist, wijst erop dat het toenemende handelsvolume, in combinatie met een dalende prijs, vaak een teken is van een sterke neerwaartse trend. Hij verwacht dat Bitcoin binnenkort de $55.000 tot $57.000 zal bereiken voordat er mogelijk een ommekeer plaatsvindt.

Analist Toni Ghinea is eveneens bearish en voorspelt dat oktober een negatieve maand zal worden voor Bitcoin. Dit is opvallend, aangezien oktober historisch gezien gemiddeld een stijging van 23% voor Bitcoin oplevert. Een negatieve oktobermaand zou een unicum zijn voor Bitcoin.

Langetermijnprognose blijft positief

Naast technische factoren speelt de geopolitieke situatie in het Midden-Oosten een grote rol in de prijsontwikkeling van Bitcoin. Handelsonderneming QCP Capital benadrukt dat crypto harder wordt getroffen dan andere risicovolle activa zoals olie en goud.

“Het lijkt erop dat we wat steun hebben gevonden rond het niveau van $60.000, maar verdere escalatie kan ons mogelijk richting $55.000 brengen,” aldus hun voorspelling. Hoewel de geopolitieke situatie voorlopig de aandacht zal blijven trekken, suggereren de oppervlakkige verkoopgolven dat er nog steeds vraag is naar risicovolle activa. Deze tijdelijke tegenslag zou geen afleiding moeten vormen van de bredere marktdynamiek.

Toch blijven sommige analisten optimistisch over de langetermijnvooruitzichten. Michaël van de Poppe, een bekende Nederlandse crypto-analist, denkt dat de markten dicht bij hun dieptepunt zijn. Hij verwacht dat Bitcoin mogelijk nog een laatste dip naar $60.000 maakt, waarna een ommekeer volgt. Volgens hem verloopt alles nog steeds volgens plan, ondanks de grotere prijsfluctuaties dan verwacht.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Peter Brandt waarschuwt: ‘Drie blinde muizen’-patroon voorspelt verdere Bitcoin daling
Vier redenen waarom de Bitcoin koers binnenkort een flinke stijging kan zien
Crypto-markt in mineur: $500 miljoen aan liquidaties markeert start van ‘Rektober’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell
Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales