Cryptocurrency Litecoin in hand close-up business background photo
Litecoin

Staat Litecoin op het punt van uitbreken?

De populaire Nederlandse analist Michaël van de Poppe zegt dat de halving van Litecoin er weleens voor kan zorgen dat de munt terugschiet naar de niveaus van december 2021. Volgens de strateeg is Litecoin nu één weerstandsniveau verwijderd van een snelle koersexplosie. Van de Poppe deed die uitspraken echter voordat de SEC kwam met de rechtszaak tegen Binance, waarna ook Litecoin even het schip inging.

Momenteel staat Litecoin op een daling van 6,50 procent in de afgelopen 24 uur en daarmee op een koers van 87,30 dollar.

Kan het nog?

In principe is het allemaal nog mogelijk dat Litecoin alsnog aan een uitbraak begint. De markt zoekt nu alleen nog uit wat de rechtszaak tussen de SEC en Binance precies betekent voor de industrie. Je zou zeggen dat er genoeg alternatieven voor Binance zijn, waardoor het niet erg is als mensen in de Verenigde Staten moeten overstappen op bijvoorbeeld Coinbase.

“Litecoin doet het fantastisch en staat op het punt om uit te breken. Ik denk dat de halving voor augustus op de planning staat, wat betekent dat we nog een goede zes tot acht weken hebben. Een sterke rally is zeker mogelijk als Litecoin erin slaagt om door de 100 dollar heen te breken. Als dat gebeurt verwacht ik een piek van 160 tot 180 dollar”, zo laat Van de Poppe weten.

De komende dagen tot weken moeten dus uitwijzen of Litecoin het alsnog in zich heeft om de voorspellingen van de Nederlandse analist waar te maken. Vooralsnog heerst de onzekerheid weer en moeten we enorm op onze hoeden zijn over wat er allemaal nog naar buiten komt over Binance.

Kansen voor Ethereum

Naast kansen voor Litecoin ziet Van de Poppe ook een mogelijkheid voor Ethereum om uit te breken. Volgens de populaire handelaar kan Ethereum een kans krijgen om een belangrijk weerstandsniveau te doorbreken, zolang het boven de 1.800 dollar blijft handelen.

Op het moment van schrijven handelt Ethereum met een koers van 1.805 dollar net boven die weerstand. Grappig feitje is dat Ethereum op dit moment wat minder hard gedaald is dan Bitcoin, wat een bijzonderheid is voor de cryptomarkt.

Meestal zie je namelijk dat altcoins veel harder onderuitgaan dan Bitcoin. Voor de meeste altcoins geldt dat nu ook, maar Ethereum mag zich daar momenteel een uitzondering op noemen.

Als het Ethereum lukt om de weerstand bij 1.900 dollar te doorbreken, dan is er volgens Van de Poppe een kans dat de koers richting de 2.800 dollar kan doorschieten. Momenteel lijkt daar echter allesbehalve sprake van door de ellende bij Binance, maar het is wel een hoopvolle analyse.

Litecoin nieuws

Bitcoin doet het al 5 jaar beter dan Litecoin
De opkomst van Litecoin als voorkeurscrypto voor transacties
Litecoin koers dondert 6 procent omlaag na halving
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP-gemeenschap reageert massaal op tweet van Elon Musk
Zoveel geld zou je nu hebben als je in januari 2018 voor 1000 euro aan Ripple (XRP) had gekocht
XRP-advocaat gaat ‘grote aankondiging’ doen