Stablecoin Nieuws

Stablecoin van IMVU nu officieel gelanceerd

Naar verluidt heeft IMVU nu officieel zijn nieuwe fiat-coin ‘VCOIN’ gelanceerd op hun sociale netwerk. Naar verluidt wordt de VCOIN direct beschikbaar gesteld voor alle IMVU-gebruikers.


Waarde creëren voor stablecoin

IMVU, het sociale avatarplatform, lanceert hiermee hun eigen, overdraagbare, digitale valuta waarmee gebruikers verschillende objecten mee kunnen kopen of juist verkopen en hiermee geld kunnen verdienen. Naar verluidt verwerkt IMVU nu al ruim 27 miljoen transacties op maandbasis, door gebruik te maken van kredieten die niet door een blockchain ondersteunt worden. Dit proces is vaak inefficiënt en hiermee onnodig duur. VCOIN lost dit probleem dan ook op, waardoor alle betrokkenen de mogelijkheid krijgen om hun inkomsten om te zetten in waarde die ze buiten het platform kunnen gebruiken. De inkomsten zijn in die zin dan ook tastbaar, want ze zijn overal te gebruiken, zowel online als offline. Ook zijn de inkomsten om te zetten in fiat-valuta’s, zoals de dollar ($) of de euro (€).

De VCOIN richt zich op een breed publiek, met ondersteuning voor veel verschillende use-cases. Zo kunnen ontwerpers van kleding bijvoorbeeld een marketing-team inhuren om hun kleding te promoten, maar kunnen ook timmermannen via het platform ingehuurd worden voor een klus. Op deze manier probeert het team achter de munt een echte waarde te creëren voor de stablecoin.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


SEC heeft grenzen gesteld voor gebruik stablecoin

Naar verluidt worden de munten verkocht voor een vaste prijs van $1 voor 250 VCOIN’s. De stablecoin kan vervolgens binnen het IMVU-platform gebruikt worden op dezelfde manier als de al bestaande kredieten. Gebruikers hoeven tevens geen ‘Know-Your-Customer’ (KYC) te doorlopen om gebruik te maken van VCOINS, dit proces vindt pas plaats op het moment dat zij dit willen uitbetalen.

De Amerikaanse ‘Securities And Exchange Commission’, ofwel de SEC, heeft IMVU echter een geen-actiebrief gestuurd. Uit deze brief werd duidelijk dat de Amerikaanse SEC verschillende grenzen gesteld heeft voor het gebruik op de stablecoin, waaronder ook diverse bepalingen. Op deze manier wil de SEC voorkomen dat de token zich gedraagt als een investering in IMVU, waardoor de prijs van de stablecoin daadwerkelijk ook stabiel blijft.