Maak een account op Bitvavo en krijg €10 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €10
Welkomstbonus!
De prijs van Bitcoin (BTC) zakte donderdag kort onder de grens van $60.000. Dit werd weerspiegeld in het pessimisme onder investeerders, met name bij Amerikaanse Spot exchange traded funds (ETF’s), die drie opeenvolgende dagen van uitstroom noteerden. Toch ziet de internationale bank Standard Chartered een positieve kant aan deze koersdip.
Geoff Kendrick, hoofd van Digital Assets Research bij Standard Chartered, benadrukt dat Bitcoin steeds meer als bescherming fungeert tegen traditionele financiële risico’s, zoals bankfaillissementen en de-dollarisatie.
Hoewel Kendrick verwacht dat zorgen rondom de situatie in het Midden-Oosten de Bitcoin-prijs onder de $60.000 zou kunnen drukken, ziet hij een positieve trend op de lange termijn. Hij wijst onder andere op de toenemende activiteit in de Bitcoin-optiehandel en de mogelijke impact van de komende Amerikaanse presidentsverkiezingen.
Veel investeerders hopen op een langverwachte bull run voor Bitcoin. Sinds de halving in april speculeren analisten al over een nieuwe rally. In het verleden was de halving een voorbode van koersstijgingen, waarbij rally’s in 2017 en 2021 zo’n zes maanden na de halving begonnen. Daarnaast ging er vaak een koersdip aan vooraf, zoals tijdens de coronacrisis in 2021. Dit suggereert dat het huidige pessimisme een mogelijke voorloper kan zijn van een aanzienlijke stijging.
Grote Bitcoin-investeerders, ook wel ‘whales’ genoemd, lijken Kendrick’s analyse te onderschrijven. Data van blockchain-analyseplatform CryptoQuant toont dat deze groep grootbezitters massaal BTC blijft accumuleren. Deze strategie wordt vaak gezien als een teken van vertrouwen op de lange termijn, ondanks de huidige volatiliteit op de korte termijn.
Ontdek waarom Bitcoin deze week onder druk staat door handelstarieven en paniek op de markten. Wat betekent dit voor de koers en het sentiment?
Aziatische beurzen kelderen en de Bitcoin koers zakt naar $76.000. Geopolitieke spanningen zorgen voor wereldwijde onrust op markten.
Donald Trump gaat als een olifant door een porseleinkast en veroorzaakt zware koersdalingen op de financiële markten.
Elon Musk pleit voor zero-tariff zone tussen VS en EU, terwijl handelsoorlog wereldwijde markten en cryptoprijzen hard raakt.
Op 28 maart zakt de crypto markt flink weg. Bitcoin daalt onder $86.000 en Ethereum verliest meer dan 5% aan waarde.
Elon Musks DOGE-team dringt door tot de SEC te midden van politieke spanningen en cryptovolatiliteit. Wat betekent dit voor toezicht en markten?