Standard chartered
Bitcoin

Standard Chartered: Bitcoin koers onder $60.000 biedt geweldige koopkans

De prijs van Bitcoin (BTC) zakte donderdag kort onder de grens van $60.000. Dit werd weerspiegeld in het pessimisme onder investeerders, met name bij Amerikaanse Spot exchange traded funds (ETF’s), die drie opeenvolgende dagen van uitstroom noteerden. Toch ziet de internationale bank Standard Chartered een positieve kant aan deze koersdip.

Optimisme op lange termijn ondanks geopolitieke zorgen

Geoff Kendrick, hoofd van Digital Assets Research bij Standard Chartered, benadrukt dat Bitcoin steeds meer als bescherming fungeert tegen traditionele financiële risico’s, zoals bankfaillissementen en de-dollarisatie.

Hoewel Kendrick verwacht dat zorgen rondom de situatie in het Midden-Oosten de Bitcoin-prijs onder de $60.000 zou kunnen drukken, ziet hij een positieve trend op de lange termijn. Hij wijst onder andere op de toenemende activiteit in de Bitcoin-optiehandel en de mogelijke impact van de komende Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Is een nieuwe bull run aanstaande?

Veel investeerders hopen op een langverwachte bull run voor Bitcoin. Sinds de halving in april speculeren analisten al over een nieuwe rally. In het verleden was de halving een voorbode van koersstijgingen, waarbij rally’s in 2017 en 2021 zo’n zes maanden na de halving begonnen. Daarnaast ging er vaak een koersdip aan vooraf, zoals tijdens de coronacrisis in 2021. Dit suggereert dat het huidige pessimisme een mogelijke voorloper kan zijn van een aanzienlijke stijging.

Whales kopen massaal

Grote Bitcoin-investeerders, ook wel ‘whales’ genoemd, lijken Kendrick’s analyse te onderschrijven. Data van blockchain-analyseplatform CryptoQuant toont dat deze groep grootbezitters massaal BTC blijft accumuleren. Deze strategie wordt vaak gezien als een teken van vertrouwen op de lange termijn, ondanks de huidige volatiliteit op de korte termijn.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Analist: Bitcoin koers op weg naar all-time high bij doorbraak van cruciale weerstand
Satoshi Nakamoto ontmaskerd? HBO-documentaire beweert ‘Bitcoin-mysterie’ te onthullen
Kansen in de dip? Bitcoin koers op weg naar $90.000 volgens Raoul Pal
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales
Rusland en BRICS werken aan een onafhankelijk betaalsysteem