Bitcoin

Standard Chartered: Overwinning Donald Trump goed voor Bitcoin

Volgens de bankiers van Standard Chartered zou een overwinning van Donald Trump in de Amerikaanse verkiezingen een sterke periode kunnen inluiden voor Bitcoin en andere cryptovaluta. De Amerikaanse verkiezingen staan voor november op het programma en komen nu dus heel dichtbij.

Zal Donald Trump een mildere houding aannemen?

Tijdens zijn eerste presidentschap van 2017 tot 2021 had Trump sceptische opvattingen over cryptocurrency’s. Recente uitspraken van Trump suggereren echter dat hij tegenwoordig een andere opvatting over Bitcoin en crypto heeft. Tijdens een interview in maart gaf Trump aan dat hij de opkomst van Bitcoin niet zou tegenhouden.

“Het gebruik van Bitcoin en crypto neemt toe en ik weet niet zeker of ik ze op dit punt wil tegenhouden,” zei Trump.

Geoffrey Kendrick, een onderzoeker naar digitale activa bij Standard Chartered, wees erop dat de regering van Trump mogelijk minder strenge regelgevende maatregelen zou kunnen aannemen voor crypto dan de huidige regering-Biden. Deze mogelijke beleidswijziging zou buitenlandse kopers van Amerikaanse schatkistpapieren kunnen aanmoedigen om alternatieve financiële activa zoals Bitcoin te verkennen, waardoor de prijs ervan stijgt.

“We denken dat een tweede regering-Trump over het algemeen positief zou zijn via een meer ondersteunend regelgevend klimaat,” zei Kendrick in een rapport op dinsdag.

Van NFT’s tot Verkiezingsonderwerpen

Trump’s evoluerende perspectief op crypto wordt deels beïnvloed door zijn eigen ervaringen. Van 2022-2023 lanceerde Trump verschillende NFTs rond zijn persoonlijk merk. Bovendien heeft hij meer dan $5 miljoen aan crypto in zijn openbare portefeuille.

Temidden van deze discussies zijn cryptocurrency’s ook een significant verkiezingsonderwerp geworden. Volgens een enquête van de Digital Currency Group (DCG) beschouwt één op de vijf kiezers cryptocurrency’s als een belangrijk onderwerp voor de verkiezingen van 2024.

Deze bezorgdheid is met name aanwezig bij kiezers uit staten als Michigan, Ohio, Montana, Pennsylvania, Nevada en Arizona. Deze kiezers tonen een duidelijk wantrouwen in het vermogen van gekozen functionarissen om innovatieve technologieën zoals cryptocurrency te begrijpen en te beheren.

Bijna de helft van de ondervraagde kiezers maakt zich zorgen over kandidaten die innovatie in de cryptoruimte belemmeren. Ongeveer 30% verklaarde dat ze eerder geneigd zijn om pro-crypto-politici te steunen. Bovendien gaf 25% aan meer vertrouwen te hebben in kandidaten die enthousiasme tonen voor crypto.

Meer dan 25% van de kiezers steunt regulering van crypto. Bron: DCG

Temidden van deze politieke dynamiek heeft Standard Chartered een positieve kijk op de toekomst van Bitcoin. De bank heeft voorspeld dat de recente goedkeuring van Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) en de daaropvolgende instroom de prijs van Bitcoin tegen het einde van het jaar naar $150.000 zou kunnen stuwen, met het potentieel om volgend jaar een cyclisch hoogtepunt van $250.000 te bereiken.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin is klaar voor het vervolgen van zijn bullmarkt in H2 2024
Bitcoin spiegelt extreem bullish scenario
Wordt Donald Trump de redder van Bitcoin in Amerika?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten