Solana, SOL
Solana

Standard Chartered: Solana (SOL) gaat beter presteren dan Ethereum en Bitcoin

Als het aan de Britse bank Standard Chartered ligt, gaat Solana (SOL) de komende tijd beter presteren dan zowel Ethereum (ETH) als Bitcoin (BTC).

Geoffrey Kendrick, hoofd digitale assets bij de bank, voorspelt zelfs dat de waarde van SOL zou kunnen vervijfvoudigen. Vooral een overwinning van Donald Trump bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen zou gunstig kunnen uitpakken voor de koers van SOL en andere cryptomunten.

De invloed van politiek

De Amerikaanse verkiezingen kunnen deze prognoses verder beïnvloeden. Kendrick ziet een potentieel gunstig scenario voor Solana als Donald Trump aan de macht komt, vanwege zijn cryptovriendelijke beleid. Hij stelt dat de kans op een forse groei van de cryptomarkt “waarschijnlijker is onder Trump dan onder Harris.”

Mocht Kamala Harris de verkiezingen winnen, verwacht Kendrick dat Bitcoin de beste prestaties zal leveren, gevolgd door Ethereum en dan Solana.

Een Bitcoin koers van 200 duizend dollar?

De voorspellingen van Standard Chartered zijn opvallend optimistisch. Bij een overwinning van Trump verwacht de bank een vijfvoudige stijging voor Solana, terwijl Ethereum een viervoudige en Bitcoin een drievoudige groei zou kunnen doormaken tegen het einde van 2025.

Kendrick voorspelt ook concrete prijsverwachtingen voor Ethereum: onder Trump zou ETH kunnen stijgen naar $10.000, terwijl een overwinning van Harris de prijs naar $7.000 zou brengen. Voor Bitcoin verwacht hij dat de grens van $200.000 zal worden doorbroken, ongeacht de verkiezingsuitkomst.

Politieke invloed op financiële markten

Niet iedereen is ervan overtuigd dat politieke factoren een grote invloed hebben op de financiële markten. Volgens sommige experts worden koersen vooral bepaald door macro-economische cycli, en heeft het weinig effect wie er president is.

Toch hebben beleidsmaatregelen en specifieke gebeurtenissen in het verleden regelmatig als katalysator gefungeerd voor sterke koersbewegingen, zowel stijgend als dalend. Denk bijvoorbeeld aan de introductie van Bitcoin ETF’s of de strenge ingrepen van financiële toezichthouders.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Solana nieuws

Crypto analist: Solana zal binnen drie maanden de $260 bereiken
Solana (SOL) onder vuur: Snowden waarschuwt voor risico’s van centralisatie
Crypto analist voorspelt Solana koersstijging naar $5.000
Meer nieuws

Meest gelezen

Hoger beroep SEC tegen Ripple: Is corruptie de werkelijke drijfveer?
Deze 3 crypto’s laten enorme stijgingen zien: Wat is er aan de hand?
SEC vs. Ripple tijdlijn: Wéér een gigantisch lange juridische strijd voor XRP in het vooruitzicht
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk