Stanford University
Exchange

Stanford gaat miljoenen aan crypto-donaties teruggeven aan FTX

Volgens een recent rapport van Bloomberg heeft de Stanford University, gevestigd in Californië, aangekondigd dat het van plan is om alle ontvangen fondsen van de nu failliete cryptocurrency-exchange FTX terug te restitueren.

Meerdere miljoenen ontvangen

In de periode tussen november 2021 en mei 2022 heeft Stanford University een totaalbedrag van $5,5 miljoen aan schenkingen ontvangen van entiteiten die verband houden met FTX. Op 19 september heeft een woordvoerder van de universiteit in een e-mailverklaring verklaard:

Wij zijn in overleg geweest met de juridische vertegenwoordigers van de schuldenaren van FTX om deze schenkingen terug te vorderen, en we zullen het volledige bedrag terugbetalen.

De mededeling van Stanford benadrukte dat de universiteit “schenkingen heeft ontvangen van zowel de FTX Foundation als aan FTX gelieerde ondernemingen, voornamelijk bestemd voor preventie- en onderzoekswerkzaamheden met betrekking tot de pandemie.”

Ouders SBF aangeklaagd

De ouders van de voormalige CEO van FTX, Sam “SBF” Bankman-Fried, namelijk Alan Bankman en Barbara Fried, zijn juridische experts die eerder onderwijs hebben verzorgd aan de Stanford Law School.

De beslissing van Stanford om financiële steun van FTX te laten varen komt op een moment dat de ouders van SBF worden geconfronteerd met beschuldigingen van het verduisteren van miljoenen dollars uit de cryptocurrency-uitwisseling.

Op 18 september dienden schuldeisers van FTX een rechtszaak in tegen beide ouders, waarbij zij beweerden dat zij geld hadden onttrokken aan de beurs om “zichzelf, zowel direct als indirect, te verrijken met miljoenen dollars”, volgens gerechtelijke documenten. Bankman werd beschreven als een “de facto functionaris” binnen de FTX Group.

Volgens recente gerechtelijke documenten in verband met de recente beschuldigingen wordt beweerd dat Bankman-Fried betrokken was bij het uiten van zorgen over zijn jaarlijkse salaris van $200.000, waarop noch SBF noch FTX US reageerden.

Aanvraag vrijlating gevangenis tot proces loopt afgewezen

De documenten geven aan dat Bankman-Fried een jaarlijks salaris van $1 miljoen had verwacht.

Op 19 september verzochten de advocaten van SBF tijdens een zitting voor een panel van 3 rechters om zijn voorwaardelijke vrijlating uit de gevangenis in afwachting van zijn aanstaande proces, dat naar verwachting in oktober zal beginnen.

Volgens berichten uit de zitting zou een van de rechters hebben opgemerkt dat het argument van het juridische team van SBF met betrekking tot zijn rechten op grond van het Eerste Amendement “niet langer opgaat” vanwege zijn vermeende pogingen om getuige en voormalig CEO van Alameda Research, Caroline Ellison, te intimideren.

Exchange nieuws

FTX terugbetalingsplan goedgekeurd: FTT crypto stijgt 50% in een halfuur
SEC’s hoger beroep in Ripple-zaak: De kans voor Coinbase om hun zaak te versterken
Coinbase voert wijzigingen door vanwege strengere EU-regelgeving voor stablecoins
Meer nieuws

Meest gelezen

Immens populaire cryptomunt nu beschikbaar op Bitvavo
Hoger beroep SEC tegen Ripple: Is corruptie de werkelijke drijfveer?
Deze 3 crypto’s laten enorme stijgingen zien: Wat is er aan de hand?
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk