DeFi, decentralized finance
Altcoin

Steno Research: DeFi maakt een comeback

Als je het aan de analisten van Steno Research vraagt, dan is Decentralized Finance (DeFi) bezig aan een comeback. Hoewel de totale waarde in het ecosysteem nog ever onder de piek van 2021 ligt, kan deze statistiek volgens Steno Research in de eerste helft van volgend jaar nog naar een nieuwe all-time high klimmen.

De opleving van DeFi

Waarom zien de analisten de toekomst rooskleurig in voor DeFi? Dat heeft te maken met de rentes in de Verenigde Staten, omdat de DeFi-markt vooral gericht is op de Amerikaanse dollar.

“De rentes zijn de meest belangrijke factor voor de aantrekkelijkheid van DeFi. Zij bepalen namelijk wanneer investeerders meer op zoek gaan naar kansen waar een hoger risico aan gekoppeld is in de decentrale financiële markten”, aldus analist Mads Eberhardt in een analyse.

Steno Research herinnert ons eraan dat de eerste grote bullmarkt voor DeFi begon in de periode van 2020-2021, tijdens een periode waarin de Federal Reserve de Amerikaanse economie stevig moest stimuleren in reactie op de COVID-19 uitbraak.

Maar de rentes zijn volgens Steno Research niet de enige factor die een belangrijke rol spelen in de comeback van DeFi. Er zijn ook andere factoren, die meer met crypto te maken hebben, die een rol spelen. Maar welke zijn dat eigenlijk?

De belangrijke rol van stablecoins

Ook stablecoins spelen volgens de analisten van Steno Research een cruciale rol in de comeback van de DeFi-markten. Sinds januari is de supply van stablecoins met 40 miljard dollar gegroeid en dat zou ook een belangrijke factor geweest zijn in de voorlopige comeback van DeFi-protocollen.

“Terwijl de rentes dalen, dalen ook de kosten van het aanhouden van stablecoins, waardoor ze aantrekkelijker worden. Net als de bredere aantrekkelijkheid van DeFi in een dergelijk klimaat”, aldus Eberhardt.

Verder speelt de continue groei van zogenoemde Real World Assets (RWAs) een belangrijke rol in dit verhaal, zoals het tokeniseren van aandelen, obligaties en grondstoffen.

Daarbij zijn de lagere transactiekosten op de blockchain van Ethereum, onder andere dankzij de Dencun-upgrade, een belangrijke ontwikkeling voor DeFi. Uiteindelijk is Ethereum de meest populaire blockchain voor DeFi-toepassingen.

Als het goedkoper wordt om die blockchain te gebruiken, dan is dat in principe goed nieuws voor dit deel van de industrie.

Claim jouw €50 Bonus bij OKX – Alleen via Newsbit!

Ben je klaar om de spannende wereld van crypto te betreden en misschien Bitcoin of andere cryptomunten te kopen? Dan is dit het perfecte moment! Dankzij onze exclusieve samenwerking met OKX hebben we een unieke aanbieding voor jou.

Maak vandaag nog een account aan bij OKX via de onderstaande knop en ontvang een welkomstbonus van €50.

Mis deze kans niet om jouw crypto-avontuur met een vliegende start te beginnen. Klik nu, claim je bonus, en begin met handelen!

Let op: Er zijn voorwaarden van toepassing.

Altcoin nieuws

Bittensor (TAO) wordt gelist op Bitvavo en de koers ontploft
Onbekende crypto stijgt met 100%, dit moet je weten
Bitget en Foresight Ventures investeren $30 miljoen in TON-blockchain voor groei van Telegram-apps
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13