Coinbase
Bitcoin

Stijging Bitcoin lijkt gedreven door Coinbase-gebruikers

De Bitcoin koers is erin geslaagd om weer boven de 27.000 dollar uit te springen en langzaam maar zeker lijkt het bullish momentum terug te keren. Nieuwe data suggereert dat de stijgingen van Bitcoin weleens het gevolg kunnen zijn van het inkoopgedrag van gebruikers van Coinbase.

Agressieve Amerikaanse kopers

In een korte analyse op Twitter (of X) schrijft Maartunn, de community-manager van CryptoQuant Nederland, dat de Amerikaanse gebruikers van Coinbase momenteel agressief inkopen.

BTC coinbase premium

Dit kunnen we zien, omdat de zogenaamde Coinbase Premium momenteel in een stijgende lijn zit. Met de Coinbase Premium vergelijken we als het ware de Bitcoin koers op het Amerikaanse beursplatform met de koers op Binance.

Als de koers op Coinbase hoger is, dan betekent dat over het algemeen dat Amerikanen de koers opdrijven. Op dit moment lijkt daar sprake van.

Zou dit dan toch al een beetje optimisme zijn over de Spot Bitcoin ETF en de halving die eraan komen?

Pieken en dalen

Het echte bullish momentum is nog niet terug voor Bitcoin, want gisteren zagen we een scherpe daling vanaf het niveau van 27.200 dollar naar de koers van 26.600 dollar. Niet lang daarna herstelde de koers echter weer en momenteel handelen we rond de koers van 27.200 dollar.

BTC koersverloop

Om echt weer bullish te worden moet de Bitcoin koers echter boven de 30.000 dollar uitstijgen en het liefst boven het hoogtepunt van 2023 van 31.850 dollar uitkomen.

Dat voorlopige hoogtepunt voor dit jaar werd in juni neergezet. Sindsdien kwakkelt de Bitcoin koers, maar nu lijken de bulls dus langzaam weer wakker te worden.

Nu is het te hopen dat deze opleving voldoende is om een nieuwe bullrun te starten voor Bitcoin.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Volgens deze indicator is de recessie een kwestie van tijd
Econoom Nouriel Roubini waarschuwt voor Amerikaanse recessie
Bitcoin-mining kan tot 8% van de wereldwijde uitstoot helpen te verminderen
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP-gemeenschap reageert massaal op tweet van Elon Musk
Zoveel geld zou je nu hebben als je in januari 2018 voor 1000 euro aan Ripple (XRP) had gekocht
Kan je nog miljonair worden van Shiba Inu?