Bitcoin ATM
Bitcoin, Regulatie

Strengere regelgeving voor Bitcoin-geldautomaten in Chico, Californië

De stad Chico, gelegen in Californië, verwacht steun van zowel staatswetgeving als lokale verordeningen om de regulering van Bitcoin-geldautomaten te verbeteren.

Tijdens een commissievergadering op 7 augustus besprak Andy Pickett, de hoofdadministrateur van de County of Butte, de voortdurende inspanningen om Bitcoin-geldautomaten beter te reguleren.

Beperken van fraude met Bitcoin-geldautomaten

Pickett rapporteerde over recente staatswetgeving die gericht is op het beperken van fraude met Bitcoin-geldautomaten. Een onderzoek in oktober 2023 wees uit dat sommige crypto-geldautomaten een premie van maar liefst 33% rekenden, terwijl sommige automaten limieten hadden tot wel $50.000. Als reactie daarop werd een wetsvoorstel aangenomen dat dagelijkse stortingen beperkt tot $1.000. Daarnaast verplicht de wet nu ontvangstbewijzen en openbaarmaking van de namen van exploitanten voor alle transacties met crypto-geldautomaten.

Pickett verklaarde het volgende: “De grootste impact komt van een wetsvoorstel dat in juli 2025 van kracht wordt, waarbij het gebruik van Bitcoin-geldautomaten gereguleerd wordt en ze meer als banken behandeld zullen worden.”

Hij benadrukte ook de noodzaak van lokale regelgeving: “Elke jurisdictie zou zijn eigen verordening moeten aannemen om Bitcoin-machines te reguleren, hoewel elke verordening waarschijnlijk juridisch aangevochten zal worden.”

Grootschalige aanpak van crypto-geldautomaatexploitanten

Volgens Coin ATM Radar heeft Chico momenteel 347 actieve crypto-geldautomaten, wat aanzienlijk meer is dan het aantal in grote economieën zoals Hongkong, Spanje, Polen en Nieuw-Zeeland. De Verenigde Staten hebben 82,6% van het wereldwijde netwerk van Bitcoin-geldautomaten, met 31.649 machines. Canada volgt met 7,7% (2.961 geldautomaten) en Australië staat op de derde plaats met 3% (1.143 geldautomaten).

In Californië zijn er 2.872 crypto-geldautomaten verspreid over meerdere rechtsgebieden. Opmerkelijk is dat in juli 660 crypto-geldautomaten uit het wereldwijde netwerk werden verwijderd, wat de eerste daling in het aantal Bitcoin-geldautomaten dit jaar markeert.

Met deze nieuwe regelgeving hoopt Chico een veiligere en meer gecontroleerde omgeving te creëren voor gebruikers van Bitcoin-geldautomaten.

Regulatie nieuws

Ook deze Centrale Banken staan klaar om rente te verlagen: Wat zijn de gevolgen voor Bitcoin?
Fed verlaagt rente onverwacht met 0,50%: Positieve reactie op beurzen en cryptomarkt
Peter Schiff waarschuwt voor gevolgen van aanstaande Amerikaanse renteverlagingen
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13