Nieuws, Trending

Studenten minen heel veel crypto door gratis elektriciteit


Studenten campussen zijn de op één na grootste cryptocurrency miners in de wereld, laat een onderzoek van Cisco zien.


Studenten verdienen veel geld met crypto minen

De onderzoekers van Cisco hebben de cryptocurrency mining activiteiten onderzocht in verschillende branches. Dit onderzoek werd uitgevoerd door een product genaamd ‘Umbrella’. Dit product controleert netwerkverbindingen van klanten en kan crypto mining opsporen.

In het rapport wordt geschreven dat universitaire campussen, met 22 procent, de op één na grootste crypto miners groep zijn. Cisco onderzoeker Austin McBride zegt dat het niet zo gek is dat studenten zoveel crypto minen. “Als je je crypto mining installatie vier jaar lang in je slaapzaal aan laat staan, loop je met een aardig zakcentje weg als je de universiteit verlaat.”

De kosten voor het minen van crypto’s ligt momenteel erg hoog. Dat betekent dat je bijna geen winst kan maken als je de elektriciteit zelf moet betalen. Maar als je geen elektriciteitskosten hoeft te betalen kun je veel geld verdienen op de kosten van de universiteit.


Crypto minen kan schadelijk zijn

Het minen van cryptocurrencies lijkt misschien wel onschadelijk maar dat is niet helemaal vertellen de onderzoekers. Langdurig minen kan ervoor zorgen dat bedrijven enorme elektriciteitsrekeningen krijgen. Daarnaast wordt de hardware flink belast en kan niet-goedgekeurde mijnbouw zorgen dat computers geïnfecteerd raken met malware.

Hoewel de cryptocurrency prijzen flink zijn gedaald het afgelopen jaar merkt Cisco dat minen steeds populairder wordt. Volgens het bedrijf is mijnbouw gerelateerd interverkeer in de laatste negen maanden 19 keer keer groter geworden.