Altcoin Nieuws

Altcoin Nieuws

SushiSwap zet contracten in op vijf nieuwe netwerken

Het komt steeds vaker voor dat grote DeFi-protocollen hun gedecentraliseerde financiële ecosystemen uitbreiden naar meerdere blockchains. Hieronder valt ook SushiSwap, die nu contracten op vijf nieuwe netwerken zal gaan implementeren.


Sommige netwerken vergen net wat meer werk

Dit werd bekend na de aankondiging van de CTO van SushiSwap: Joseph Delong. Hieruit werd duidelijk dat er DEX contracten inmiddels geïmplementeerd zijn op de Binance Smart Chain, op Fantom, op het Moonbean Network, op Polygon en op xDai. Direct is aangegeven dat SushiSwap momenteel plannen aan het maken is om hetzelfde trucje te doen op nog meer netwerken, waaronder op het Optimism-netwerk. Er is echter nog geen specifieke deadline meegegeven hieraan.

De implementatie van Sushi verschilt echter een beetje per netwerk. Waar sommige netwerken, zoals de Binance Chain en Fantom meer ondersteuning bieden voor dergelijke implementaties, hebben de andere netwerken hier meer moeite mee. Het zal hiermee nog wat werk vergen voordat volledig zal zijn, maar de implementatie zelf is al operationeel.

Een opkomende trend van nu is dat er binnen de crypto-wereld steeds vaker een soort van bruggen tussen blockchains gebouwd worden, om onder andere de gaskosten te verminderen. Ook wordt regelmatig gebruik gemaakt van de implementatie van meerdere blockchains. Deze gaskosten kunnen in sommige gevallen namelijk erg hoog oplopen. Delong merkte dit ook op door het volgende te zeggen:

“De implementaties hiervoor zijn relatief eenvoudig te ontwikkelen. De industrie neigt momenteel naar bruggen en implementaties van meerdere ketens als een middelste stap voor L2 om de hoge gaskosten te verminderen.”

Joseph Delong

Op één na grootste DEX op volume

SushiSwap is momenteel de op slechts één na grootste DEX wanneer gekeken wordt naar volume. Wekelijks zet SushiSwap bijna $3 miljard om. Alleen Uniswap heeft een hoger wekelijks volume, namelijk circa $6.5 miljard. Dit geeft wel aan dat er nog een groot gat tussen de nummer 1 en 2 zit, waardoor SushiSwap in dit opzicht nog wat te winnen heeft.

Voornamelijk het Moonbeam Network bleek populair te zijn, want Sushi is zeker niet de enige grote DEX die opzoek is naar de mogelijkheden die dit netwerk aanbiedt. Het Moonbeam Network is een door Polkadot aangedreven smart contractplatform dat ook ondersteuning biedt voor de Ethereum (ETH)-blockchain. Via het platform kunnen ontwikkelaars interoperabele applicaties bouwen, waardoor het een populair netwerk geworden is. Het is op dit moment nog niet bekend wat de volgende stappen van SushiSwap binnen de crypto- en blockchain-wereld zullen zijn.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten