Bitcoin (BTC)
Bitcoin

Swan Bitcoin gaat klantaccounts beëindigen die cryptomixdiensten gebruiken

Swan Bitcoin, het Bitcoin-dienstenplatform, heeft zijn klanten gewaarschuwd voor de noodzaak om accounts te beëindigen die betrokken zijn bij crypto-mixing. Deze waarschuwing is het resultaat van de wettelijke verplichtingen die voortvloeien uit de samenwerking met partnerbanken.

Wijzigingen in beleid zijn op hoogte gesteld

Klanten van het Bitcoin-dienstenplatform Swan Bitcoin zijn op de hoogte gesteld van wijzigingen in het beleid via een schriftelijke mededeling, waarin gesuggereerd wordt dat deze aanpassingen het gevolg zijn van de voorgestelde regelgeving van het Amerikaanse Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN). Deze regelgeving legt nieuwe verantwoordelijkheden op aan bedrijven die transacties verwerken die verband houden met gemengde diensten.

Op 12 november nam mede-oprichter van Swan Bitcoin, Yan Pritzker, het woord op X (voorheen Twitter) om de situatie uit te leggen. Hij benadrukte dat hoewel het bedrijf geen bezwaar heeft tegen het gebruik van tools en diensten voor privacybescherming, het zich moet houden aan de verplichtingen van zijn partnerbankinstellingen.

Pritzker bekritiseerde de voorgestelde FinCEN-regel als zijnde slecht geschreven en betoogde dat deze een breed scala aan Bitcoin-gerelateerde activiteiten omvat, waaronder het eenmalig gebruik van BTC-adressen, het mixen van fondsen en het verbieden van programmeerbare transacties, zoals die op Lightning Network-kanalen.

Hij voegde eraan toe dat mengdiensten op een misleidende manier worden afgeschilderd, in plaats van te erkennen dat ze een gebruikelijke methode zijn om grote hoeveelheden Bitcoin te verdelen in kleinere hoeveelheden, met privacy als kernpunt.

Cryptomixdiensten kanaal voor illegale activiteiten

In de Verenigde Staten hebben financiële toezichthouders cryptomixdiensten beschreven als een kanaal voor illegale activiteiten en hebben zij actief geprobeerd om deze diensten te reguleren. Toezichthouders hebben niet alleen dergelijke activiteiten bestraft, maar zijn ook overgegaan tot de vervolging en gevangenneming van de makers van Tornado Cash. Pritzker voegde hier het volgende aan toe:

In feite hebben we privacygidsen geschreven en gepubliceerd die het mixen aanmoedigen en bedrijven als Wasabi en Samourai promoten. Wij zijn van mening dat mixen normaal is, dat privacy geen misdaad is, en dat het gebruik van ongemixte Bitcoin vergelijkbaar is met het naar de supermarkt brengen van je hele salaris om voor een appel te betalen.

Pritzker heeft benadrukt dat het huidige politieke klimaat in de banksector veel onzekerheid heeft veroorzaakt, waarbij de meeste banken simpelweg weigeren om enige betrokkenheid met crypto aan te gaan. Om hun diensten voor het betreden van de Bitcoin-markt voort te zetten, is het noodzakelijk dat hun bewaarpartner in communicatie treedt met bankdiensten die vallen onder de regelgeving van het Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN).

In een schriftelijke mededeling aan klanten heeft Swan Bitcoin ook suggesties gegeven over hoe dergelijk beleid kan worden aangepakt. Ze stellen dat het informeren van het publiek over Bitcoin de eerste stap is in de richting van het weerleggen van deze beperkende maatregelen.

Bitcoin nieuws

Crypto analist voorspelt: Bitcoin koers spoedig boven de $50.000
JPMorgan CEO beeft kritiek op Bitcoin, terwijl zijn eigen bank miljarden aan boetes betaalt
36% van de beleggers weigert Bitcoin te verkopen, zelfs bij een koers van $1 miljoen
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers