Ripple rechtszaak
Regulatie

Taiwan gaat niet-geregistreerde, niet-conforme buitenlandse crypto-exchanges beperken

In een recente ontwikkeling in Taiwan zijn er berichten opgedoken dat het Oost-Aziatische land van plan is om striktere regelgeving te implementeren voor niet-geregistreerde overzeese crypto-exchanges die actief zijn binnen zijn rechtsgebied.

Deze aankondiging maakt deel uit van de nieuwe richtlijnen die zijn opgesteld voor aanbieders van virtuele activadiensten (VASP’s).

Concept is opgesteld

Het lokale mediakanaal Central News Agency heeft gemeld dat de Financial Supervisory Commission (FSC) van Taiwan een concept van 10 leidende beginselen heeft opgesteld voor het reguleren van virtuele valuta in het land.

De voorgestelde richtlijnen omvatten diverse maatregelen, zoals het verbeteren van de transparantie van informatie, het opleggen van normen aan exploitanten voor het beoordelen van noteringen en het schrappen ervan. Daarnaast leggen ze de verplichting op om klant- en platformactiva apart te bewaren en vereisen ze dat VASP’s (aanbieders van virtuele activadiensten) maatregelen implementeren om witwassen van geld tegen te gaan.

Een opvallend aspect van de 10 principes, zoals vastgesteld door de FSC, is het tiende principe, dat buitenlandse VASP’s verbiedt om illegale activiteiten in Taiwan te ontplooien. De FSC heeft voorgesteld dat overzeese cryptoplatforms die niet geregistreerd zijn als bedrijf in Taiwan en niet voldoen aan de antiwitwaswetgeving, geen zaken mogen doen in Taiwan of met zijn burgers.

Inspireren door internationale best practices

Het rapport onderstreepte dat de Financial Supervisory Commission (FSC) zich zal laten inspireren door internationale best practices en overweegt toekomstige wijzigingen in zijn regelgeving. Volgens het verslag wordt de officiële aankondiging naar verwachting eind september gepubliceerd.

Eerder dit jaar gaf FSC-voorzitter Huang Tien-mu aan dat de FSC de leidende autoriteit wil zijn voor cryptoregulering in Taiwan. Op 20 maart benadrukte de ambtenaar dat het toekomstige regelgevingskader van de FSC voor cryptocurrencies belangrijke beleidsrichtlijnen en voorschriften zal omvatten, waaronder de segregatie van bedrijfsactiva en klantengelden.

Regulatie nieuws

Rechter geeft groen licht: Coinbase aangeklaagd voor misleiding aandeelhouders
Ripple vraagt uitstel boete: Kans op beroep flink toegenomen
Telegram-oprichter Pavel Durov doorbreekt stilte na arrestatie
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?