Cybersecurity
Hack

Tapioca Foundation looft $1 miljoen beloning uit na grote crypto-hack

De Tapioca Foundation biedt een beloning van $1 miljoen aan voor de terugbetaling van $3,7 miljoen die is gestolen tijdens een grootschalige hack op hun gedecentraliseerde financiële protocol. De aanval, die plaatsvond op 18 oktober, wordt door Tapioca omschreven als een “social engineering-aanval” waarbij in totaal $4,7 miljoen werd buitgemaakt.

$1 miljoen beloning voor terugbetaling resterende fondsen

In een onchain-bericht van 20 oktober deed Tapioca een ongebruikelijk aanbod aan de hacker: $1 miljoen in Tether (USDT) in ruil voor de terugbetaling van de resterende fondsen. Volgens de stichting is dit aanbod “aanzienlijk hoger dan de gebruikelijke 10%” die in vergelijkbare gevallen als beloning wordt gegeven.

De aanvaller wist via phishing toegang te krijgen tot contracten van Tapioca, waarbij 591 Ethereum en $2,8 miljoen aan USD Coin werden gestolen. Ook werden miljoenen TAP-tokens gemint en verkocht, wat leidde tot een crash van de TAP-token, die zijn waarde zag dalen van $1,40 naar slechts 2 cent, aldus CoinGecko.

Tapioca wist echter 1.000 Ethereum terug te winnen met een tegenaanval, een bedrag dat nu meer dan $2,7 miljoen waard is. De gestolen fondsen van de hacker bevinden zich nog steeds op de BNB Chain.

Met deze unieke beloningsaanpak hoopt Tapioca dat de hacker zal instemmen met het terugbetalen van de resterende fondsen.

Hack nieuws

FBI arresteert SEC-hacker achter onjuiste tweet Bitcoin ETF-goedkeuring
Nieuwe phishinggolf gericht op Ledger-gebruikers: Cryptocurrency-bezittingen in gevaar
Bitvavo Twitter-account gehackt: Valse post over ‘BVAVO-token’
Meer nieuws

Meest gelezen

Robert Kiyosaki waarschuwt voor gigantische crash: Bitcoin koers kan dalen tot $5000
Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Handelaar verdient $9 miljoen met investering van $3000 in deze crypto
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk