Terra Luna
Regulatie

Terra-medewerkers worden door Zuid-Koreaanse aanklagers verboden het land te verlaten

Het wordt werknemers van Terra (LUNA) nu wel erg lastig gemaakt om Zuid-Korea te verlaten. Aanklagers van het land hebben namelijk een vertrekverbod opgelegd aan diverse ontwikkelaars van het project.

CEO Terra buiten Zuid-Korea

De aanklagers hebben het verbod naar verluidt opgelegd om de mogelijkheid uit te sluiten dat sleutelfunctionarissen binnen het bedrijf naar het buitenland gaan om verder onderzoek te voorkomen.

De CEO van Terra, Do Kwon, die een sleutelfiguur is in het onderzoek, verblijft momenteel in Singapore. Dit ligt echter buiten het land. Daarom wordt benadrukt dat de aanklager maatregelen kan nemen zoals het ongeldig maken van het paspoort van Kwon. Ook kunnen ze eventueel een uitgebreider onderzoek naar Kwon starten.

Ook sommige oud-medewerkers krijgen uitreisverbod

Zelfs een aantal voormalige Terra-medewerkers hebben van de overheid een uitreisverbod gekregen terwijl het onderzoek naar Terra Labs loopt. Ook blijkt dat geen van de werknemers op de hoogte gebracht werden om iedere mogelijkheid van vernietiging van bewijsmateriaal te voorkomen terwijl het onderzoek voortduurt, wat op zijn minst opvallend kan worden genoemd.

Afgelopen mei is een beroemde onderzoekseenheid voor financiële misdrijven, genaamd de ‘Grim Reapers of Yeouido’, nieuw leven ingeblazen door de Zuid-Koreaanse regering om de ineenstorting van Terra te onderzoeken. Het team zal bestaan uit een aantal verschillende toezichthouders en zal zich gaan richten op de vervolging van fraude en illegale handelsregelingen. Het is nog niet precies bekend wanneer het onderzoek naar Terra voltooid zal zijn.

Regulatie nieuws

Binance-oprichter CZ krijgt mogelijk tot 36 maanden gevangenisstraf voor witwassen
SEC eist miljarden van Terraform Labs en Do Kwon na fraudezaak
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?