Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Terra-medewerkers worden door Zuid-Koreaanse aanklagers verboden het land te verlaten

Het wordt werknemers van Terra (LUNA) nu wel erg lastig gemaakt om Zuid-Korea te verlaten. Aanklagers van het land hebben namelijk een vertrekverbod opgelegd aan diverse ontwikkelaars van het project.

CEO Terra buiten Zuid-Korea

De aanklagers hebben het verbod naar verluidt opgelegd om de mogelijkheid uit te sluiten dat sleutelfunctionarissen binnen het bedrijf naar het buitenland gaan om verder onderzoek te voorkomen.

De CEO van Terra, Do Kwon, die een sleutelfiguur is in het onderzoek, verblijft momenteel in Singapore. Dit ligt echter buiten het land. Daarom wordt benadrukt dat de aanklager maatregelen kan nemen zoals het ongeldig maken van het paspoort van Kwon. Ook kunnen ze eventueel een uitgebreider onderzoek naar Kwon starten.

Ook sommige oud-medewerkers krijgen uitreisverbod

Zelfs een aantal voormalige Terra-medewerkers hebben van de overheid een uitreisverbod gekregen terwijl het onderzoek naar Terra Labs loopt. Ook blijkt dat geen van de werknemers op de hoogte gebracht werden om iedere mogelijkheid van vernietiging van bewijsmateriaal te voorkomen terwijl het onderzoek voortduurt, wat op zijn minst opvallend kan worden genoemd.

Afgelopen mei is een beroemde onderzoekseenheid voor financiële misdrijven, genaamd de ‘Grim Reapers of Yeouido’, nieuw leven ingeblazen door de Zuid-Koreaanse regering om de ineenstorting van Terra te onderzoeken. Het team zal bestaan uit een aantal verschillende toezichthouders en zal zich gaan richten op de vervolging van fraude en illegale handelsregelingen. Het is nog niet precies bekend wanneer het onderzoek naar Terra voltooid zal zijn.

Regulatie nieuws

Singapore geeft 3 crypto-bedrijven goedkeuring voor licentie Singapore geeft 3 crypto-bedrijven goedkeuring voor licentie
Centrale Bank Qatar in fundamentele fase voor lancering Digitale Valuta Centrale Bank Qatar in fundamentele fase voor lancering Digitale Valuta
WeChat China verbied Crypto- en NFT-gerelateerde accounts WeChat China verbied Crypto- en NFT-gerelateerde accounts
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging? Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging?
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten