Altcoin Nieuws

Altcoin Nieuws

Terra oprichter Do Kwon verdiende meer dan $80 miljoen per maand

De CEO van Terraform Labs, genaamd Do Kwon, heeft problemen met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission, aangezien de toezichthouder kennis heeft genomen van witwasactiviteiten. De SEC is een onderzoek gestart naar de ineenstorting van Terra.

Witwasactiviteiten

De Amerikaanse regelgevende instantie onderzoekt de witwasactiviteiten van de CEO van het Terra, Do Kwon. Het Zuid-Koreaanse persbureau Naver en JTBC meldde het volgende:

De SEC heeft onlangs enkele van Terra’s belangrijkste ontwerpers ondervraagd. Dit was gericht op het onderzoeken van de slechte ontwerpstructuur van Terra.

JBTC heeft gerapporteerd over de ineenstorting en ontkoppeling van algoritmische stablecoin UST en LUNC (voorheen LUNA). Het bureau meldde dat de Amerikaanse SEC naar verluidt ontdekte dat er maandelijks $80 miljoen uit Terra’s fondsen werd gehaald en naar verschillende wallet-adressen werd gestuurd voor bedrijfskosten.

De SEC merkt op dat Kwon een paar maanden voor de ineenstorting met de opnames van $80 miljoen begon. Deze activiteit wordt als verdacht beschouwd en houdt verband met het witwassen van geld.

De $80 miljoen vloeide naar tientallen cryptocurrency-wallets, maar volgens een belangrijke Terra-medewerker, die een informant was bij de SEC, had Kwon geen officiële betaling van Terraform ontvangen.

Kwon’s eerdere ontmoeting met de SEC

Dit is niet de eerste ontmoeting van Kwon met de Amerikaanse SEC. De SEC heeft eerder het project Mirror Protocol van Terraform Lab in 2021 onderzocht. Het heeft Do Kwon een dagvaarding gestuurd op een conferentie in New York op 20 september.

Mirror, een DeFi-protocol op de Terra-blockchain, vergemakkelijkte het minten van synthetische activa. Sinds de crash van UST is het protocol in de war.

De SEC onderzoekt momenteel Kwon Do-Hyung wegens het overtreden van de Securities Act. De toezichthouder is van mening dat de blockchain-service het mogelijk heeft gemaakt om Amerikaanse aandelen te kopen bij Terra, in strijd met de Securities Act.

Als de aanklachten tegen Kwon waar zijn, kan de CEO van Terraform Lab juridische stappen ondernemen in de Verenigde Staten. Advocaat Philip Moustakis zei het volgende:

Ik zie niet in hoe de SEC of CFTC de crash van UST en Luna niet kan onderzoeken. Ik verwacht in dit opzicht zelfs enige coördinatie tussen de twee agentschappen.

LUNA 2.0 blijft dalen

De prijs van LUNA 2.0 is 83,9% gedaald ten opzichte van het all-time high van $18,87. Ondanks de herlancering van de Terra-keten hebben de prijzen van LUNA Classic (LUNC) en LUNA 2.0 zich niet hersteld.

Analisten hebben een bearish kijk op de LUNA 2.0-prijs. Technische indicatoren onthullen de mogelijkheid van een daling tot onder $1,5. Dit zou 50% onder het huidige prijsniveau zijn. Het handelsvolume is gedaald en beleggers hebben hun interesse in het token verloren.

Analisten hebben een dalend parallel kanaal geïdentificeerd dat de mogelijkheid van een bearish trend in de LUNA 2.0-prijs weergeeft. Alleen als de prijs boven de $4,5- uit kan komen, kan er sprake zijn van een trendomkering.

Altcoin nieuws

Polygon bereikt koolstofneutraliteit en koers stijgt met 24% Polygon bereikt koolstofneutraliteit en koers stijgt met 24%
Do Kwon ontkent verduisteren van 2.7 miljard dollar Do Kwon ontkent verduisteren van 2.7 miljard dollar
VeChain tekent een sponsorcontract van $100 miljoen met UFC VeChain tekent een sponsorcontract van $100 miljoen met UFC
Meer nieuws

Meest gelezen

Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040 Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten