Altcoin Nieuws

Terra ‘terug op aarde’ – LUNA is na de explosieve stijging weer 35,5 procent kwijt

Terra begon afgelopen week aan een reis naar de maan. In korte tijd steeg de token met 247 procent. Hoewel de token nog altijd een deel van die waarde in zich heeft, is de stijging ten einde gekomen. Vanaf de piek is LUNA namelijk alweer 35,5 procent verloren.

De LUNA koers

Op het moment van schrijven noteert LUNA een koers van 4,33 dollar per munt. Daarmee is het ongeveer 35,5 procent kwijt ten opzichte van de piek van 6,72 dollar die het project op vrijdag bereikte. Die koers markeert de hoogste koers voor LUNA sinds 1 juni, kort nadat de tweede-generatie van het project lanceerde. Je bent namelijk vast en zeker op de hoogte van het feit dat deze token geboren is uit het falen van het originele Terra (LUNA).

LUNA koers 4 uur per candle -Bron: Tradingview

Dat project klapte in mei spectaculair uit elkaar nadat de Terra USD, een stablecoin van het project zijn koppeling met de dollar niet vast wist te houden. Als gevolg daarvan moest de koers van de stablecoin omhoog gedrukt worden met de verkoop van LUNA, maar dat bleek niet genoeg. Uiteindelijk zijn zowel de stablecoin als LUNA naar praktisch nul gevallen.

Andere LUNA-munten presteren ook

Interessant genoeg is Terra (LUNA) niet de enige munt in het Terra-ecosysteem die het goed heeft gedaan. Er bestaan namelijk meer spin-offs van het project die de afgelopen week vergelijkbare stijgingen en dalingen doormaakte. LUNC is bijvoorbeeld met 43 procent gevallen sinds de piek van afgelopen week. LUNA Classic doet het daarentegen beter, met een stijging van 33 procent over de afgelopen week gemeten en 242 procent over de laatste 30 dagen.

Bijzonder is dat TerraClassicUSD (USTC), een voormalige dollar-stablecoin, 10 procent is verloren en handelt op 0,047 dollar. Daarmee heeft deze ‘stablecoin’ echter 54 procent gewonnen over de afgelopen week en 61 procent in de laatste maand. Ergens is het vreemd dat mensen deze munt nog aanraken, gezien hij duidelijk geen functie meer lijkt te hebben.

Altcoin nieuws

200 duizend tweets roepen Coinbase op om Luna Classic toe te voegen 200 duizend tweets roepen Coinbase op om Luna Classic toe te voegen
Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance
Fantom Foundation CEO: “We gaan naar een multi-blockchain wereld” Fantom Foundation CEO: “We gaan naar een multi-blockchain wereld”
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten