Cybercab
Regulatie

Tesla, Elon Musk en Warner Bros. aangeklaagd voor gebruik van Blade Runner 2049-beelden tijdens promotie van robotaxi’s

Tesla, Elon Musk en Warner Bros. Discovery zijn aangeklaagd voor het ongeoorloofd gebruik van beelden uit de film Blade Runner 2049 tijdens de promotie van Tesla’s zelfrijdende “Cybercab” robotaxi. De producent van de film, Alcon Entertainment, diende op 21 oktober een rechtszaak in bij een federale rechtbank in Los Angeles.

Verzoek voor vertoning scène zou zijn geweigerd

Alcon stelt dat Tesla toestemming had gevraagd om een iconische scène uit de film te gebruiken tijdens een evenement op 10 oktober, maar dat het verzoek werd geweigerd. De producent wilde voorkomen dat de film zou worden geassocieerd met “de extreme politieke en sociale opvattingen van Musk.” Ondanks deze afwijzing zou Tesla toch een door AI gegenereerde vervalste versie van het beeld hebben gebruikt tijdens het promotie-evenement in de Warner Bros.-studio in Burbank, Californië.

Tijdens het evenement zou Musk een licht aangepaste afbeelding hebben getoond van een man in een lange jas die uitkijkt over een verwoeste stad, een herkenbare scène uit de film. Deze afbeelding werd gedurende 11 seconden getoond terwijl Musk uitleg probeerde te geven over de connectie met zijn nieuwe zelfrijdende auto.

Beschuldiging van ‘economische diefstal’

Alcon beschuldigt Tesla, Musk en Warner Bros. Discovery van “economische diefstal” en claimt dat het verlies aan merkwaarde aanzienlijk is, mogelijk oplopend tot zes cijfers. Bovendien vreest het bedrijf dat de associatie met Musk schadelijk is voor toekomstige samenwerkingen rond de aankomende Blade Runner-tv-serie.

Ook richt de rechtszaak zich op Warner Bros. Discovery, dat volgens Alcon beperkte rechten heeft op Blade Runner 2049, maar niet voor livestreamgebruik. Alcon maakt zich zorgen dat de associatie van de film met Musk en Tesla schadelijk is voor het merk, gezien Musks controversiële uitspraken en acties, waaronder zijn recente politieke betrokkenheid en het toestaan van de verspreiding van desinformatie via zijn platform X (voorheen Twitter).

Regulatie nieuws

Gary Gensler’s vertrek bij de SEC lijkt nabij: Wat betekent dit voor de crypto-industrie?
Poetin bekritiseert Amerikaanse sancties: 95% van Russische handel nu zonder dollar
Japanse politicus stelt verlaging voor van crypto-belasting naar 20%
Meer nieuws

Meest gelezen

Robert Kiyosaki waarschuwt voor gigantische crash: Bitcoin koers kan dalen tot $5000
Elon Musk praat voor het eerst over Ripple (XRP)
Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk