Elon Musk
Bitcoin

Tesla behoudt zijn $774 miljoen aan Bitcoin ondanks geruchten over verkoop

Eerder deze maand kwamen plotseling de Bitcoin van Tesla in beweging. Het Tesla van Elon Musk bezit in totaal 11.509 Bitcoin en na de verplaatsingen van 15 oktober dachten sommige analisten dat ze verkocht waren. Nu blijkt echter dat alle 774 miljoen dollar aan Bitcoin gewoon nog bij Tesla in de wallets zitten.

Hoe weten we dit?

Tesla rapporteerde op 23 oktober zijn kwartaalcijfers voor het derde kwartaal van 2024. Daaruit bleek dat de Bitcoin gewoon nog op de balans staan bij het bedrijf van Elon Musk.

Tesla balans Q3 2024. Bron: Tesla

De omzet voor Tesla in Q3 2024 kwam uit op 25,18 miljard dollar, wat een lichte daling markeert ten opzichte van de 25,5 miljard dollar die we in Q2 zagen.

Positief was dat de nettowinst voor Tesla uitkwam op 2,18 miljard dollar in Q3, terwijl het in Q2 nog om grofweg 1,5 miljard dollar ging.

Op basis van die cijfers lijkt Tesla in ieder geval nog niet genoodzaakt om zijn Bitcoin te verkopen om het hoofd financieel boven water te houden.

Niet het beste jaar voor Tesla

Overigens is het jaar 2024 tot op heden niet fantastisch voor Tesla. Zo staat er vanaf het begin van het jaar gemeten een rendement van -14,00% op de borden voor het bedrijf van Elon Musk.

Dat zijn geen cijfers om vrolijk van te worden als investeerders. Zeker niet als je bedenkt dat de algehele S&P 500 in datzelfde 2024 een positief rendement van ruim 22% opleverde.

Wat dat betreft kunnen we niet stellen dat 2024 het jaar van Tesla is. Ook de zogenoemde Cybertaxi werd door de markt niet goed ontvangen. Hoewel veel tech-liefhebbers er enthousiast van werden, viel het aandeel na deze aankondiging met 8% omlaag.

Maar goed, het belangrijkste voor ons als Bitcoiners is dus dat Tesla zijn digitale munten nog altijd in bezit heeft. In tegenstelling tot de geruchten zijn ze niet verkocht.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en ontvang een €10 bonus

 
Maak een account aan bij Bitvavo. Stort €10 en krijg een bonus van €10 helemaal gratis. Je betaalt de eerste 7 dagen geen handelskosten over de eerste €10.000 aan transacties. Begin nu!
 

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Michael Saylor komt terug op controversiële Bitcoin-uitspraken
Bitcoin koers is met meer dan 1.000% gestegen sinds Elon Musk zijn eerste BTC-tweet
Goudprijs breekt record na record: wat betekent dat voor Bitcoin?
Meer nieuws

Meest gelezen

Robert Kiyosaki onthult: Dit is de beste investering van nu – en het is niet Bitcoin of goud
Robert Kiyosaki waarschuwt voor gigantische crash: Bitcoin koers kan dalen tot $5000
Elon Musk praat voor het eerst over Ripple (XRP)
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk